31 mart yerel seçimlerine doğru gidilirken, AK Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. En çok merak edilen iller arasında Şanlıurfa'da var. Kamuoyunda ismi Büyükşehir Belediyesine aday olacak söylemleri çokça geçen AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar'ın bu konuda tavrının ne olduğu da merak ediliyor. Dünden bu yana sosyal medya platformu X'de yazılanlara bakılacak olunursa, Gülpınar'ın AK Parti genel merkezine giderek, halk tarafından istenilen halkın iradesinin tecelli edeceği adaydan yana insiyatif kullanmalarını gerektiğini söylediği konuşuluyor.

Hergün yeni bir kulis bilgisiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleniyor. AK Parti'de büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarından birçoğu açıklandı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti, Şanlıurfa'da kiminle yola çıkacağı merak ediliyor. Son bir kaç günde edinilen kulis bilgilerine göre, aday belirlemede son düzlüğe girildi ve Şanlıurfa BŞB için iki isim üzerinde durulduğu söyleniyor.

Mevcut Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın son ikiye kaldığı ve partinin bu isimlerden biriyle yoluna devam edeceği belirtiliyor.

KASIM GÜLPINAR GENEL MERKEZE NE DEDİ?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu henüz netlik kazanmazken, BŞB aday adaylarından birisi de AK Parti MKYK üyesi Mehmet Kasım Gülpınar'dı.

Devlet Bahçeli’den Süpriz Konuşma Devlet Bahçeli’den Süpriz Konuşma

Adaylık süreci ile ilgili Gülpınar'ın AK Parti genel merkezine giderek asla isim vermediği, tercihin halkın istediği, halkın iradesinin yönünde olduğunu belirttiği ve bu görüşünden de kesinlikle sapma olmadığı bildirildi.

Sosyal medya platformu X'de dünden bu yana Kasım Gülpınar ile ilgili dolaşan bazı paylaşımlar ise şöyle;

"Sn. Gülpınar bu seçim sürecinde kendine yakışır bir kararlılıkla Genel Merkeze şu görüşü beyan etmiş ve görüşürü değişmemiştir. Halkın istediği isim yani halkın iradesi tecelli etmelidir ve bu görüşünde de zerre sapma yoktur."

Yerel seçim sürecinden beridir yapılan yalan, yanlış ve Aslı astarı olmayan algılara son verilmelidir. Bu bağlamda M. Kasım Gülpınar sürecin başından beridir lehte, aleyhte genel merkeze tek bir isim vermemiş olup tek bir görüş beyan etmiştir."