Şanlıurfa'da yerel seçimlerin en büyük kazananı Mehmet Kasım Gülpınar oldu. AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçime giren Gülpınar büyük bir oy farkıyla seçimi kazandı.

31 mart seçimleri dün yaşandı. AK Parti'nin kalelerinden birisi olan Şanlıurfa'da deyim yerindeyse kale yıkıldı.

AK Parti'de dört dönem milletvekilliği yapan ve son olarak yerel seçimler öncesi halk tarafından istenilen ve yapılan araştırmalar ve anketler sonucunda birinci çıkan Gülpınar ne yazık ki AK Parti tarafından adaylığa tercih edilmemişti. 

Halkın sesine kulak vererek yeni bir siyasi parti ile seçime giren Mehmet Kasım Gülpınar Şanlıurfa'da tarih yazdı. 

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 mart seçimlerine giren Gülpınar, Urfa'nın her noktasında destek görerek seçimleri kazandı. 

Kesin olmamakla beraber Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Kasım Gülpınar, oyların sayıldığı fuar merkezi önünde bekleyen binlerce kişiye seslenerek sükunet içerisinde beklemelerini istedi. 

Akabinde ise sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gülpınar, Ramazan ayı olması nedeniyle sahur vaktinde kimseyi bekletmek istemediğini ve kutlama ve konuşmanın yarın yapılacağını ifade etti. 

Urfa’da meclis üyesi istifa etti! Urfa’da meclis üyesi istifa etti!

​​​​​"Değerli Hemşehrilerim,

Gece geç saat olduğundan dolayı; kutlamamızı yarın yapacağız. 

Yarın gün içinde kutlamamızın saatini belirteceğim. 

Sandık görevlisi kardeşlerim ve kıymetli avukatlarımız ise sandıkları bırakmasın, ıslak imzalı tutanakları son ana kadar muhafaza etsin."