Title of a News Article

İkisinin de önünü kesti

İkisinin de önünü kesti
banner206

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partiler, hazırlıklarına devam ediyor.

Cumhur İttifakı'nda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı açıklanırken, Millet İttifakı'nda belirsizlik sürüyor.

Adaylık için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismin dışında CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da en sık telafuz edilen isimlerin başında yer alıyor.

İki başkanın adaylığıyla ilgili ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz bir çıkış geldi.

"GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER"

Reuters'ın sorularını yanıtlayıp gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığı hakkında da konuştu.

Adaylıkla ilgili kendisine rakip gösterilen 2 ismin potansiyel Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili bir soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, iki ismi de bir kez daha veto ederek, "Görevlerine devam edecekler'"dedi.

"BEN KABUL EDERİM"

İttifak içinde kendisinin cumhurbaşkanlığına önerilmesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu, “Elbette (kabul ederim). Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur” karşılığını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195