Title of a News Article

İşte Urfa için yapılan anket...

İşte Urfa için yapılan anket...
banner206

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin, Şanlıurfa’da yaptırdığı bir ankete göre; AK Parti 8, CHP 1 ve HDP de 3 vekil çıkarıyor. 

UĞUR BUDAK
7 Haziran seçimlerine doğru gidildikçe gün anket şirketleri de halkın nabzını ölçmeye devam ediyor. Son anket Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi tarafından yapıldı. Seçmenlere “7 Haziran’da hangi partiye oy vereceksiniz?” diye soruldu. Seçmenlerin cevabı ise şöyle oldu; AK Parti %33.7, CHP 21.1, MHP 14.9, HDP 9.4, diğer 3.7, kararsız 17.2.

Bu sonuçlara göre AK Parti tek başına iktidar olamıyor, HDP ise yüzde 10’luk barajı aşamıyor. Ancak kararsızlar dağıldığı zaman HDP yüzde 11.4 ile barajı geçiyor.

Bu arada Şanlıurfa’da yapılan anket sonuçlarına göre ise; AK Parti 8, CHP 1 ve HDP ise 3 vekil çıkarıyor. Buna göre; Şanlıurfa’da AK Parti’den Nurettin Nebati, Kasım Gülpınar, Seydi Eyüpoğlu, Mazhar Bağlı, Halil Özcan, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Akyürek, CHP’den de Ali Murat Bucak ve HDP’den ise Osman Baydemir, Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan TBMM’ye gidiyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195