Şanlıurfa'da, yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti'de aday adaylığı süreci tamamlandı. Eyyübiye için kolları sıvayan Halef Karataş, 'hizmet için varım' diyerek belediye başkanlığı yarışına girdi.

31 mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere bir kaç ay kaldı.

AK Parti'nin kalesi olan Şanlıurfa'da ilçe teşkilatlarına yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Bu ilçelerden birisi olan Eyyübiye'ye 23 isim başvuru yaptı. 

Akçakale  Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Eyyübiye Belediye Başkan aday adayı olan Halef Karataş, urfastar.com mikrofonuna yaptığı açıklamada, 'Eyyübiye halkına hizmetkar olmak benim için büyük gurur olacak. Yeni dönemde partimizin bizlere görev vermesi halinde Eyyübiye halkına yepyeni projelerle geleceğiz, bütün imkanları onlar için seferber edeceğiz. Daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek boynumuzun borcudur. Bende hizmet adına bu yarışa giriyorum' dedi. 

HALEF KARATAŞ KİMDİR?

11 rektör ataması yapıldı, üst düzey bürokratlar görevden alındı 11 rektör ataması yapıldı, üst düzey bürokratlar görevden alındı

Karataş, 1972 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk öğretimini Şair Abdi İlk Öğretim Okulunda, orta ve lise öğretimini Şanlıurfa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1997 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1999 yılları arasında Refah Partisi aktif üyeliği ve Milli Gençlik Vakfı Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Temsilciliği görevlerini yürütmüştür. 2014 yılında Şanlıurfa’da AK Parti Siyaset Akademisi kursunu başarıyla bitirmiştir. Aynı yıl yerel seçimlerde Eyyübiye İlçesi Meclis Üyeliği yedek adaylığı yapmıştır. AK Parti Eyyübiye teşkilatında aktif üyeliği devam etmektedir. Orta seviyede İngilizce ve Kürtçe, çok iyi seviyede Arapça bilmektedir. Evli ve 8 çocuk babasıdır.