Title of a News Article

Kasım Gülpınar ilk kez konuştu...

Kasım Gülpınar ilk kez konuştu...
banner206

AK Parti'den ayrılıp YRP’den aday olan Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Sözcü’ye konuştu. Gülpınar, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığı, hem AK Parti’deki yöneticiliği bırakma kararını “Şanlıurfalılar ayağa kalktığı” için olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AK Parti MKYK üyesi, Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın, partisinden istifa edip Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması ildeki dengeleri adeta alt üst etti.

Gülpınar, istifası ve adaylığıyla ilgili olarak ilk kez Sözcü’ye konuştu. İktidara yakınlığıyla bilinen bazı yazarların hakkındaki yorumları ibretle izlediğini belirten Gülpınar, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde de aday adayı olan Zeynel Abidin Beyazgül’le herhangi bir sorunu olmamasına rağmen, kasıtlı olarak “Kavga ettiği, anlaşamadığı” iddialarının gündeme getirildiğini söyledi. Gülpınar, Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün sorularını şöyle yanıtladı:

BENİM ANKETİM HALKTIR

- Ne benim, ne de Zeynel Bey’in birbirimizle bir problemimiz son dakikaya kadar olmamıştı. Bana, ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili ankette yüksek çıktığım için gaza geldiğimi’ söyleyebilirler. Benim anketim halktır ben resmi şeylere tabii ki itibar ederim ama resmi anketlerle çok da ilgilenmem. Bu halk dedi ki: Bu memlekette bir problem, bir yara var. Sağcısı, solcusu feryat ediyor. Benim belediye başkanlığı için dosyam, başvurum yok. Genel başkan danışmanıyım, keyfim yerinde. Ben 15 günde bir MKYK toplantısına giriyorum. Benim Şanlıurfa’ya gitmek gibi kesinlikle ne talebimde, derdimde yok.

YAPILANLAR ÇELİŞİYOR

- Zaten öyle bir şey olsa, ben cumhurbaşkanımıza gidip ‘Efendim ben Şanlıurfa’ya gitmek istiyorum’ derdim. Ama şimdi halk kalkıp da ‘Biz değişim istiyoruz değişim’ diyor ve adres olarak Kasım Gülpınar’ı gösteriyorsa ben de AKP Genel Merkezi’ne şunu sorarım: Halkın sesine neden kulak vermiyorsunuz?

 SOKAKTAKİ ÇOCUĞA SORSAN

- Beyazgül kaybeder, kazanmaz hiç böyle iddiam yok. Herkes kazanabilir. Fakat şu var: Sen bugün sokaktaki çocuğa da ‘Şanlıurfa’da en fazla oyu kim aday olursa alır?’ diye sorsan, herkes diyecek ki ‘Kasım Gülpınar ile alır.’ Şimdi hangi siyasi parti şunu diyebilir: Bana fazla oy lazım değil. Ben kendi adamımı koyacağım. Az oy alması benim için önemli değil.’ Bu, bir kere halkın idaresini yok saymaktadır. Bunlar Cumhurbaşkanına ve partiye iyilik değildir. Çok oy alacak bir adamı bu süreçte nasıl göz ardı edersin? Çünkü bu Türkiye ortalamasına yansıyacak. Her siyasi parti, mutlaka bir oy fazlasını bile gözetmesi lazım. İster en güçlü, ister en zayıf parti ‘Benim fazla oya ihtiyacım yok, az oyla yetinirim’ diyemez, dememesi lazım. Şanlıurfa’da da denen budur.

FEDAKARLIĞI GÖZE ALDIM

- Benimle sıkıntı var ama onun da ne olduğunu söylemiyorsun. Ama ben de siyaset yapıyorum. Şimdi ben bu halka ne diyeceğim? Halk ayağa kalmışken büyük bir fedakarlığı göze aldım. Bütün projemi yapmışım. Türkiye’de siyaseti bırakıp yurtdışına yerleşme gibi planım vardı. Şimdi bu halka sırtımı dönsem, ben bir daha Şanlıurfa’ya dönemem, giremem.

Mehmet Kasım Gülpınar’ın adaylığını önceki gün YRP lideri Fatih Erbakan, duyurdu. Erbakan, “Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız oldu. Başkanımıza hoşgeldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz” notuyla birlikte çektirdikleri yandaki fotoğrafı paylaştı.

Başka bir yola girdim artık bunun geri dönüşü yok

Israr edilmesi halinde yeniden AKP’ye dönüş olur mu?

- Geri dönüş diye bir şey olmaz. Yani bu vakitten sonra nasıl döneyim? Ne olacak ki geri dönmek için? Toplantılar, her şey bittikten sonra ben de istifa ettim. Başka bir yola girmişim. Geri dönüşü yok. İstifadan önce genel başkanla değil ama partinin üst düzey yetkilileri bir araya gelip görüşmüş. O noktada beni çağırdılar. Benimle oturup toplantı yapıyorlar. Ben de dedim ki ‘Bu vakitten sonra olur mu yani?’ Formül üretmeye çalışıyorlar. Formülü yok bu işin. Şimdi ne diyeceğim ben size? Formülü üretecekseniz buyurun üretin. Ben makam peşinde değilim. Ben en istemediğim görevi istiyor konumundayım. Niçin? Halk için. Madem siyaset halka rağmen değil, halk için yapılır. Biz öyle gördük. Cumhurbaşkanımızın da fikri budur.

Halk oyunu sorgulamadan veriyor

- Maalesef o perdelemeler, o karalamalar, o yanlış bilgilendirmeler her zaman olduğu gibi biz her seçimde, her zaman bunu gördük. Ama o zaman tabii başarı olunca bunlar göz ardı ediliyor demek ki. Başarı olunca hiç kimse yapılan yanlışı görmüyor. Ama bunu da bu kadar istismar etmemek lazım. Tamam Şanlıurfa halkı oyunu AKP’ye sorgulamadan veriyor. Bu işlerde AK Parti sevdalı ama bunu da çok da istismar etmemek lazım. Daha önce bu konu Şanlıurfa’da çok istismar edildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195