Title of a News Article

Milletvekili Ayhan’dan flaş açıklama

Milletvekili Ayhan’dan flaş açıklama
banner206

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, gazetemizi ziyaret ederek, gazete Reşat Uzun ile gündem üzerine değerlendirmede bulundu. Kobani olaylarına değinen Ayhan, IŞİD’in Kürtlerin yaşadığı coğrafyalara saldırdığını söyledi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Danışmanı Sıtkı Dehşet ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazeteci Reşat Uzun ile bir süre sohbet eden Ayhan, Kobani olayları ve 7 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili açıklamada bulundu.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarının başladığı günden itibaren zamanının büyük bölümünü Suruç İlçesinde geçiren Milletvekili Ayhan, IŞİD’in son bir yıldır Kürtlerin yaşadığı coğrafyaya saldırdığını belirterek, “Bu örgüt Türkiye’nin de içerisinde olduğu bölge devletleri tarafından desteklenen bir örgüttür ve Kobani’ye yönelmesi de bu çerçevede gerçekleşmiştir. Kendi varlıklarını Kürtleri yok etmekle, Kürtlere yaşam tanımayarak görmeye çalışıyorlar. Bundan kaynaklı da Kürtlerin yaşadığı bölgelere çok barbarca, çok vahşice katliamlar gerçekleştirmektedirler. Bu saldırıları gerçekleştirirken en büyük destek aldıkları güç Türkiye’dir, AKP Hükümetidir. Ancak buna rağmen Kobani’de kazanan taraf direnen halk olmuştur” dedi.

Ayhan, Kobani olayları esnasında Suruç İlçesinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile de uyum içerisinde görüş alışverişinde bulunduklarını da vurgulayarak, “Pratik çözümlü bir Urfa Valisi var,  gece hangi saatte arasak telefonlarımıza cevap veriyor” diye ifade etti.

7 Haziran’da yapılacak seçimlerde yüzde 10 barajını geçeceklerini de ifade eden Ayhan, genel seçimlerde de yeniden aday olabileceğinin sinyallerini verdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195