31 mart seçimleri geldi çattı. 81 ilde yapılacak olan yerel seçimlerde kuşkusuz gözler Şanlıurfa'da olacak. Urfa'nın yeni başkanı kim olacak. Zeynel Abidin Beyazgül mü, Celaledin Erkmen mi, Mehmet Kasım Gülpınar mı yoksa Emin Özaslan mı?

Türkiye bir seçimden bir seçime koşuyor. Henüz bir yıl dolmadan genel seçimlerin ardından mahalli idareler seçimi geldi. 

81 il 973 ilçe ve belde de seçim heyecanı yaşanıyor. 

Seçim heyecanının en yüksek olduğu illerden birisi olan Şanlıurfa'da da nefesler tutuldu. Günlerdir seçim propagandası yapan adaylar artık kenara çekildi ve yarın gerçekleşecek olan oy kullanma işlemine kilitlendi.

​​​​​​Çeşitli seçim propagandaları yaparak halkın oyuna talipli olan siyasi parti adayları içerisinden bir kişi büyükşehir belediye başkanı olacak. 

2019 yılında yüzde 60 oy oranı ile AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül seçimden zaferle çıkıp büyükşehir belediye başkanı olmuştu. Aradan geçen 5 yılın ardından yeniden sandık başına gidiliyor. 

Şanlıurfa kamuoyunda ağır basan 4 isim yarın deyim yerindeyse kozlarını paylaşmış olacak.

Seçmenin oyuna talipli olan adaylardan AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül, DEM Partisi adayı Celaledin Erkmen, Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve HÜDA-PAR adayı Emin Özaslan kentte en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. 

Mehmet Kasım Gülpınar'ın AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'nden aday olması oyları ne ölçüde etkileyeceği yarın ki seçimde belli olacak. 

DEM Parti ise Urfa genelinde yüzde 25 ila 30 bandında bir oy oranına sahip. DEM Partisi, bu seçimde Celaledin Erkmen ile seçime girme kararı aldı. Erkmen'in de başkanlık yarışında iddialı olduğu konuşuluyor. 

Kentin birçok sorunu her platformda dile getiren Hüda Par adayı Emin Özaslan ise seçimi kazanabilmek için herkesin oyuna talipli bir isim. Hüda Par'ın Şanlıurfa'da oy potansiyeli çok yüksek olmasa da Özaslan da değişimden yana ve seçimlere iddialı olarak girdi.

AK ile karanın belli olacağı 31 mart seçimlerine sadece saatler kaldı. 

Nihat Çiftçi yeni kararlar aldı... Nihat Çiftçi yeni kararlar aldı...

1 milyon 250 bine aşkın seçmen yarın sandık başına gidecek. Sabah saatlerinde başlayacak olan oy kullanma işlemi 5'te sonra erecek. YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte oy sayımı kamuoyuna sunulacak.

Sonuçlar kesin olmamakla beraber akşam saatlerinde yeni başkan belli olmuş olacak. 

URFASTAR

​​​​​