Title of a News Article

Özaslan, vizyon projeyi açıkladı

Özaslan, vizyon projeyi açıkladı
banner206

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, 2023 yılının ilk Cuma 11.11'inde Şanlıurfa İçin Yeni Vizyon Projesi'ni paylaştı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yılın ilk Cuma'sında dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi kalıntılarının bulunduğu arkeolojik alanda kamera karşısına geçerek Şanlıurfa İçin Yeni Vizyon Projesi'ni kamuoyu ile paylaştı.

Şanlıurfa’nın birçok sorununu gündeme taşıyan ve ciddi anlamda kamuoyu oluşturan Özaslan ve ekibi, 2023 yılının ilk Cuma 11.11 çalışmasında "Şanlıurfa İçin Yeni Vizyon Projesi" önerisinde bulundu.

Dünya bilimine büyük katkılar sunmuş olan El-Battânî'nin memleketi Tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarının bulunduğu arkeolojik alandan seslenen Özaslan, “dünya bilimine büyük katkılar sunmuş olan El-Battânî'nin memleketi olan Şanlıurfa'yı geleceğe taşımak için bir vizyon projesini sizlerle paylaşacağız" dedi ve ekledi;

Şanlıurfa'da 3 şey var ki bunların 3'ü aynı anda Türkiye'de sadece Şanlıurfa'da var.

1-Genç nüfus ile Türkiye'nin en genç iliyiz, yaş ortalaması 20.

2-Verimli arazilere sahip bir tarım kentiyiz.

3-Yüksek likidite oranına sahibiz. İstendiği zaman hızlı bir şekilde nakit paraya dönüşecek parasal güçten bahsediyorum.

Bütün bunların hepsini biraya getirip Şanlıurfa için büyük bir kalkınma hamlesi başlatabiliriz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Gelişim Grubu kurulmalı

Özaslan, "Gelin hep beraber Şanlıurfa'yı geleceğe taşımak için 'Şanlıurfa Gelişim Grubu' diye bir grup kuralım. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Milletvekilleri bu grubun içerisinde yer alsınlar. 

Şanlıurfa Gelişim Grubu önüne 5, 10 ve 20 yıllık hedefler koysun. Bu hedeflerden bir tanesi şu olsun; 

Şanlıurfa'nın ihracat rakamını her yıl ikiye katlayacak çalışmalar yapılsın. Yani Şanlıurfa'nın ihracatı her yıl 2 katına çıksın" dedi.

Diğer bir hedef ise, "Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları yapan şahıs ve kurumlara destek sunmak, onların önündeki engelleri kaldırmak, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına hız katmak olsun" dedi.

Şanlıurfa'dan her yıl 5 tane ulusal marka çıkaralım

Şanlıurfa Gelişim Grubu'nun bir diğer görevi ise marka oluşturmak. Biliyorsunuz ki ürün üretimindeki en önemli aşama, marka oluşturmaktır. Üretilen ürünleri göz önüne alalım ve Şanlıurfa'da her yıl 5 tane ulusal marka çıkaralım. Bu da Şanlıurfa Gelişim Grubu'nun hedeflerinden bir tanesi olsun.

Bunu yapabilirsek eğer, Şanlıurfa'yı hem turizm kenti, hem tarım kenti, hem de sanayi kenti yapabiliriz. 3'ünü aynı anda başarabiliriz.

Özaslan, "Şimdi yapılması gereken şey; herkesin elini taşın altına koyma zamanı" çağrısında bulunarak ilgili kişileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195