Title of a News Article

Özyavuz, 'Hizmetkar ve sevdalı olmaya yeminliyiz'

Özyavuz, 'Hizmetkar ve sevdalı olmaya yeminliyiz'
banner206

MHP'li Özyavuz: MHP ve Cumhur İttifakı olarak bu vatanın ve bu milletin daima hizmetkârı ve sevdalısı olmaya yeminliyiz

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak bu vatanın ve bu milletin daima hizmetkârı ve sevdalısı olmaya yeminliyiz." dedi. 

MHP Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 12. maddesi üzerinde konuştu.

MHP'li Özyavuz'un açıklaması şu şekilde;

Sözlerime başlamadan önce Irak'ın kuzeyinde hain bir saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum; yüce Türk milletinin başı sağ olsun. PKK terör örgütü ve içerideki uzantılarını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi “Öfkemiz acımız kadar büyüktür.” Bu şerefsizlerin kökünü her yerden kazımak mukaddes ve mukadder bir görevdir artık.

On İkinci Kalkınma Planı’nda yer aldığı üzere Türkiye'nin, güneş enerji santralleri –GES- olmak üzere enerji potansiyelini artırmak için bölgemizde ve özellikle Şanlıurfa ilimizde güneş enerji sisteminin daha fazla desteklenmesi, yaygınlaştırılması, elektrik enerjisi kullanarak sulama yapmaya çalışan çiftçilerimizin beklentileri arasındadır. Güneş enerjisinin desteklenmesiyle çiftçilerimizin tarımsal sulama dönemlerinde yaşadıkları sıkıntılar bertaraf edilip Türk ve Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin tarımda kendi kendine yetebilmesi ve tarımsal ihracatta atılımlar yapabilmesinin önü açılacaktır. Güneş enerji sistemlerinin Şanlıurfa'da yaygınlaştırılmasıyla çiftçi, esnaf ve vatandaşlarımızın DEDAŞ'tan kaynaklanan yoğun elektrik kesintilerinden oluşan mağduriyetleri de giderilmiş olacaktır. GES’le beraber DEDAŞ’ın yükü de azaltılmış olacaktır. DEDAŞ'ın Şanlıurfa'mızda acilen gerekli yatırımları yaparak elektrik altyapısını güçlendirmesi ve üzerine düşen vazifeyi yapması mutlaka sağlanmalıdır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın ilgili konuların çözüme kavuşması için daha fazla kaynak aktarımı yapması gereklidir.

Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı ilimize ürün çeşitliliğinin artırılması, hayvancılık alanında et ve süt verimliliğinin en üst düzeye çıkarılması için Şanlıurfa'mıza deneyimli ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin atanması beklentilerimiz arasındadır. Harran, Akçakale ve Suruç Ovaları başta olmak üzere tarımda yeniliklerin önünün açılması için yeni ürün desteği ve araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Yine, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Viranşehir, Siverek ve Hilvan ilçelerimize hayvancılıkla ilgili yatırımların artırılıp vatandaşlarımıza destek olunması gerekmektedir.

Türkiye'nin Orta Doğu’ya açılan kapısı olan ilimizde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ne sağlanan 4.500 dekar alanın yanı sıra 5.500 dekar alanın da OSB’ye ilave edilmesi, 6’ncı bölge teşvik kapsamında yer alan ilimizdeki artan taleplerin karşılanması, yerli ve yabancı yatırımların bölgeye gelmesi ve istihdamın artması açısından da önem arz etmektedir. Şanlıurfa'da gümrük vergisi ve KDV iadeleri için ihtisas vergi daire başkanlığının kurulması ve gerekli yeterliliğe sahip olan GAP Havalimanı’nda gümrük müdürlüğünün kurulmasıyla havayla kargo ihracatının önünün açılması ilimizin acilen çözülmesi gereken sorunları arasındadır. Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Akçakale Sınır Kapısı’nın da tam kapasiteyle ticaret girişlerine açılması mutlaka sağlanmalıdır. Türkiye’nin tekstilde dünya genelinde söz sahibi olmasına katkı sunan ve pamuk üretiminin yüzde 50’sini karşılayan Şanlıurfa’mızın pamuğunun katma değerinin artmasına ve markalaşmasına katkı sunacak olan ve sanayicilerimizin de yoğun olarak talep ettikleri Harran Üniversitesi bünyesindeki pamuk ve iplik bölümlerinin açılması tarımla beraber ilgili sanayi alanlarına da katkı sağlayacaktır.

Bilindiği üzere Şanlıurfa dünyanın en eski kenti, insanlık tarihinin başlangıcıdır; kültür ve inanç turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. Eşsiz bir turizm zenginliğine sahip olan ilimizin turizmde gelişmesi için uçak seferlerinin düzenlenmesi, artırılması ve buna bağlı olarak, İstanbul’dan sonra Şanlıurfalıların en yoğun yaşadığı İzmir uçuşlarının artırılması ve yine Şanlıurfa-Antalya ve Şanlıurfa-Kıbrıs direkt seferleri de düzenlenmelidir. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın Şanlıurfa’ya, hatta Mardin’e kadar uzaması Şanlıurfalı hemşehrilerimizin beklentisidir.

Bölgemizde son dönemlerde sağlık alanında önemli ölçüde gelişmeler olduğunu görmekteyiz. 2024 yılı Kasım ayında açılması planlanan Şanlıurfa Şehir Hastanesiyle sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseleceğine inancımız tamdır. Malumunuz olduğu üzere ilimiz çocuk nüfusunun en yoğun olduğu yerdir. Buna bağlı olarak, çocuk hastalıkları başta olmak üzere birçok yan daldaki doktor eksikliği şehir hastanesinin açılmasıyla kalıcı çözüme kavuşturulmalıdır. Bu durum sadece Şanlıurfa’mız için değil, bölgemiz için de çok önemlidir.

Seçim bölgem Şanlıurfa, 14 Mayıs seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partimize, artan teveccühle destek vererek büyük bir oy artışıyla bizleri tekrar Gazi Meclise göndermiştir. Bölgemizde Milliyetçi Hareket Partimize ve Cumhur İttifakı’na verilen destek, bir yandan terör sevicilerini ve iş birlikçilerini bir yandan da onların arkasında duran ülkelerin hesaplarını da bozmaktadır. Şanlıurfa Milletvekili olarak daha önceki konuşmalarımda Gazi Meclisimizin çatısı altında bu kürsüden birçok kez ifade etmiştim. Dün ne söylemişsek bugün de arkasındayız; aynı görüşteyiz, aynı kanaatteyiz. Tekrardan buradan huzurlarınızda altını çizmek istiyorum. Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın tümü, etnik kökeni ne olursa olsun bin yıllık kardeşlik şuuruyla ve aidiyet duygusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz parçasıdır. Bizim için vatan toprakları üzerinde bin yıla yaklaşan tarih yolculuğunu birlikte yapan Türk vatandaşları, Türk milletinin eşit ve onurlu evlatlarıdır. Ortak bir geçmişi ve kaderi paylaştık, ortak bir gelecek idealine de inanıyoruz. Millî birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan ülküsüdür. Bunu anlamak istemeyip insanlarımızı sömürüp siyaset yapmaya çalışanların son çırpınışları olduğunu da buradan belirtmek istiyorum. Bölücü siyaset yapma devri kapanmıştır. Türk milleti, bölücü ve ayrıştırıcı siyaset yapanları 14 Mayıs ve 28 Mayısta sandıkta cezalandırarak bu mesajı doğru olarak vermiştir. Artık, devir birlik ve beraberlik devridir. Artık, devir Türk devridir. Türk ve Türkiye Yüzyılı, bölücünün kökünü kurutma ve bitirme yüzyılıdır. Şairin dediği gibi “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır/  Külümüzden yükselen duman bizden yanadır/ Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır/ Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır” Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak bu vatanın ve bu milletin daima hizmetkârı ve sevdalısı olmaya yeminliyiz. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben.” kavrayışıyla “Her şeyden önce Türkiye.” anlayışıyla huzur olacağız, ufuk olacağız, müjde olacağız, teselli olacağız, kudret olacağız, kuvvet olacağız, çözüm olacağız, şifa olacağız. Her insanımızın elinden tutup Kızılelma’ya mutlaka vasıl olacağız.

Sözlerime son verirken 2024 yılı bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, yüce Meclisi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195