MİLLETVEKİLİ PINARBAŞI, GECE MESAİSİNDE HALKA SESLENDİ

 

“BU MİLLET CENAZELERİNİN REHİN KALDIĞI GÜNLERİ UNUTMADI”

 

“DEVLETİMİZİN BÜTÇESİNİN 4’DE BİRİ TERÖRLE MÜCADELEYE

HARCANIYOR”

 

“BİRECİK HALKI, DEVLETE KURŞUN SIKANLARA PRİM VERMEZ”

 

Halaçoğlu Önderliğinde Yeni Parti Kuruluyor Halaçoğlu Önderliğinde Yeni Parti Kuruluyor

“BİRECİK’E BİR KÖPRÜ DAHA KAZANDIRACAĞIZ”

 

“ÇİFTÇİMİZ SULAMA SUYU SIKINTISI YAŞAMAYACAK”

 

 

Gündüz köy köy gezerek sahada olan akşam da seçim bürosunda toplanan halka seslenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. M. Faruk Pınarbaşı, hem yeni dönemde yapılacak çalışmaları anlattı, hem de kendisini dinleyenlere 22 yıl önceki Türkiye’nin durumunu anlatarak, adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkardı.

 

Her akşam iftarın ardından Birecik Seçim Bürosu’nda halkla buluşan Milletvekili Pınarbaşı, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini anlatırken, “Yaşı genç olanlar belki hatırlamaz ama orta yaş ve üzeri vatandaşlarımız çok iyi bilirler ki bu millet cenazelerinin bile hastanelerde rehin kaldığı, hırsızlık yapar gibi hastalarını hastanelerden kaçırdığı günleri unutmadı” dedi.

 

Konuşması sık sık halk tarafından alkışlar ve tezahüratlarla kesilen Pınarbaşı, Türkiye Yüzyılında yapılacak yeni hizmetleri anlatmadan önce toplanan coşkulu kalabalığın hafızalarını zorlayıp, Dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de son 22 yılda başta sağlık olmak üzere her alanda hayata geçirilen reform niteliğindeki çalışmalara dikkati çekerek, şunları söyledi:

 

“Bu millet AK Parti iktidarı öncesinde çökmüş olan sağlık politikası yüzünden acıların bile yaşayamıyorlardı. Bırakın hastalarını cenazeleri bile hastane parası ödenmediği için rehin kalıyordu. Hastane içindeki eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluyordu. Şimdi ambulans uçaklar hasalarımızın hizmetinde, istediği eczaneden de ilacını alabiliyor.”

 

Türkiye Cumhuriyetinin sosyal bir devlet olduğuna vurgu yaparak, bu alanda yapılan çalışmalara da dikkati çeken Pınarbaşı, “Düşünün ki bir devlet var ve o devlet ‘annene, babana bak’ diye evlatlarına para ödüyor, bakıcı tutuyor. Sağlık hizmeti yatağa mahkum hastamızın evine kadar getiriliyor. Ama eskiden öylemeydi? yaşlılarımız değer görmüyordu, bakılmıyordu. Şimdi el üstünde taşınıyor."

 

AK Parti hükümeti döneminde yapılan köprülere, yollara, otobanlara da vurgu yapan Milletvekili Pınarbaşı, “Oysa 22 yıl ince bir milyar dolar almak için IMF’ye avuç açılıyordu. Devletin itibarı kalmamıştı. Şimdi öyle mi? Şükürler olsun ki Avrupa’ya muhtaç olmaktan kurtulduk” dedi.

 

TERÖRE HARCANAN PARA

Türkiye’nin son 40 yıldır terörle mücadele ettiğini, devlet bütçesinin 4’te birinin terörle mücadeleye harcandığının altını çizen Milletvekili Pınarbaşı, “Harcanan bu para kimin? Elbette sizlerin parasıdır. Bundan dolayıdır ki; Birecik halkımız devlete kurşun sıkan, hayatının baharındaki kahraman Mehmetçiklerimizi, polisimizi şehit eden, anaların yüreğini yakan zihniyetin Birecik’te hakimiyet kurmasına asla izin vermedi, bundan sonra da vermeyecektir.

 

Devletimizin bekası, çocuklarımızın geleceği, bu güzel vatanımıza ve memleketimize hizmet gelmesini istiyorsanız AK Parti’ye, Birecik ilçemizde de adayımız Mahmut Mirkelam’a destek vermeniz gerekiyor.”

 

Avukatlığa başladığı yıllarda Birecik köylerine keşif için giderken yazın toz, kışın da çamur deryası içinde kaldıklarını anımsatan Milletvekili Pınarbaşı, “Aylardır köylerimizi geziyorum, asfaltsız bağlantı yolu görmedim. Köylerimizin yüzde 75’inde köy içi yollar kilitparke kaplı” dedi. 

 

Pınarbaşı, Birecik’te AK Parti Belediyeciliği sayesinde bugüne kadar yapılan taziye evleri, sosyal belediyecilik hizmetleri ve yollar başta olmak üzere verilen hizmetleri hatırlattıktan sonra Asman Köyüne lise kazandırdıklarını, yakında Milli Eğitim Bakanının da katılımı ile eğitim öğretime açacaklarını bildirdi. 

 

MİLLET BAHÇESİ 

Birecik ilçesine 150 milyon TL harcama ile devasa bir Millet Bahçesi kurulduğunu anlatan Milletvekili Pınarbaşı, “Böyle hizmetleri yaparsa AK Parti yapar. Biz hiçbir zaman size yalan söylemedik, yapamayacağımız hizmetlerin vaadinde bulunmadık. Eksikler olabilir ama kandırma olmaz” dedi.

 

BİRECİK’E YENİ KÖPRÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından külliyede kabul edildiklerini ve kendilerine “Birecik için ne istiyorsunuz” dediğini anlatan Milletvekili Pınarbaşı, kendilerinin de ilçeye bir köprü daha yapılmasını talep ettiklerini, bunun da sözünü aldıklarını müjdeledi. 

 

Pınarbaşı, çiftçilere de müjde verdiği konuşmasında, Birecik ve Halfeti’nin devlet sulama projesine dahil edildiğini, çiftçilerin sulama suyu sorunu yaşamayacaklarını, ne kadar su kullanırlarsa sadece onun bedelini ödeyeceklerini bildirdi.

 

Konuşmasında, eğitim politikasına da değinen Pınarbaşı, geçmişte insanların çocukları okula başlarken kitap, defter, kalem kaygısı yaşadığını, bugün ise çocukların ilk günden kitaplarını masalarında bulduklarını anlattı.

 

Milletvekili M. Faruk Pınarbaşı, alkışlarla çıktığı kürsüden yine alkışlarla inerken, “Vebal altında kalmayın. Devletimiz, milletimiz, Birecik ilçemiz için bu seçimde kullanacağınız oylar çok kıymetli. Tüm hemşerilerimin mutlaka sandık başında olmasını bekliyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.