Innofood Projesi kapsamında kurulan Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi (GAAM), Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde hizmete açılıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen INNOFOOD Projesi’nin bileşeni olarak, TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle kurulan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi (ŞUTSO GAAM) açılış töreni, 3 Şubat 2024 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Organize Sanayi 1. Bölgede kurulan GAAM’ın açılışı yarın saat 16’da gerçekleşecek.

BU LABORATUVARDA NELER YAPILACAK?

Innofood Projesinin bir bileşeni olarak kurulan bu laboratuvarda gıda sektöründe bölgesel ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.

Şanlıurfa ve çevre illerdeki gıda analiz ihtiyaçları dikkate alınarak hayata geçirilen bu merkez, bölgedeki KOBİ'lere sağladığı akredite analiz hizmetiyle AR-GE faaliyetlerini güçlendirecek ve bölgenin gıda endüstrisine önemli bir katkı sağlayacak.

Mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve enstrümantal analizlerin yanı sıra kalıntı, bulaşan ve gıda kalitesi araştırmaları da bu laboratuvarda yapılacak.

HPLC, GC MS ve ICP-MS gibi modern analitik ekipmanlarla donatılan laboratuvar, genel kimyasal analizlerin yanı sıra bireysel ve kurumsal numune de kabul edilecek olup, laboratuvar, gıda ve yem analizlerinde T.C. Tarım Orman Bakanlığı ve TÜRKAK ISO IEC 17025 Uluslararası Laboratuvar Akreditasyonuna uygun olarak hizmet verecek.

Antepfıstığı, baharat, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze ve meyve sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin faydalanması hedeflenen laboratuvarda, bölgedeki gıda endüstrisinin yenilikçi ve rekabetçi yapısına katkı sağlanması amaçlıyor. Ayrıca, laboratuvarın süt bileşimleri için özel test ve analiz hizmetleri sunmasıyla, bölgedeki süt kalitesinin artırılması ve sektörün pazar ihtiyaçlarına uyum sağlaması hedefleniyor.

Vali Şıldak'tan Başkan Kuş'a tebrik ziyareti Vali Şıldak'tan Başkan Kuş'a tebrik ziyareti

INNOFOOD PROJESİNİ KİMLER DESTEKLİYOR?

Şanlıurfa’da da kurulan INNOFOOD Projesini yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 15'i ise Türkiye tarafından destekleniyor. 27 milyon Avroluk bütçeyle Türkiye'nin gıda ve içecek sektörüne yönelik AR-Ge ve inovasyon odaklı bir proje olarak dikkat çeken bu proje, Türkiye'nin dört farklı bölgesinde altı farklı bileşenden oluşan kapsamlı bir altyapı yatırımı ve kapasite geliştirme projesi olarak KOBİ'leri ve girişimleri destekliyor.

URFASTAR