Gözler Meclis listelerine çevrildi.

31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyasi partilerde Belediye meclis üyelikleri telaşı başladı. Belediye başkan adaylarının seçimi kazanmalarında etkin rol alacak olan Belediye meclis üyelikleri için kulis faaliyetleri son hız devam ediyor. Yerel parlamenter olarak adlandırılan Büyükşehir meclis üyeliklerinin eğitimli olmaları bekleniliyor. İhtisas komisyonları için Büyükşehir Belediye meclisi büyük önem taşıyor. Şanlıurfa'da oy sahibi Aşiretler aileler Belediye başkan adaylarından kendilerine Büyükşehir Belediye meclis üyeliğinin verilmesini istiyorlar. Milletvekilleri, il teşkilatları ise yine Büyükşehir Belediye meclisi için mesai harcayacaklar. 20 şubat günü YSK ya listelerin verilmesinin son günü. 20 şubat öncesi hummalı bir çalışma var. Tüm başkan adayları sabah saatlerine kadar meclis listeleri ile meşgul durumdalar. 

CHP'li Özkan, 'akrabalarını kadroya taşıyanlara ceza vermeliyiz' CHP'li Özkan, 'akrabalarını kadroya taşıyanlara ceza vermeliyiz'

Mecliste kendilerine yer bulamayanlar ise Parti değişikliklerine gitmeleri bekleniliyor. 

Öte yandan Belediye başkan ve meclis üyelikleri listesinin verilmesine üç kalırken DEM Partinin Belediye Başkan adaylarının açıklanmaması dikkat çekiyor.