Title of a News Article

Son 5 yılda Suruç'a neler yapıldı?

Son 5 yılda Suruç'a neler yapıldı?
banner206

Şanlıurfa'nın Sınır ilçesi Suruç'ta son 5 yılda neler yapıldı. Gerçek belediyecilik anlamında yapılan çalışmalarla ilçe halkı hak ettiği hizmeti kesintisiz almaya başladı ve daha yaşanabilir bir Suruç olma yolunda ciddi yol kat edildi.

Suruç İlçesine geçtiğimiz yıl atanan genç Kaymakam İbrahim Güneş, kaymakamlıkla birlikte Belediye Başkan Vekili olarakta göreve başladı. Güneş, yapılan ve yapımı devam projeleri yakından takip ediyor. 

Öte yandan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, ilçede hemen hemen hergün esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla kucaklaşmayı ihmal etmiyor.

Sosyal Belediyecilik adına yediden yetmişe, özellikle gençlere ve kadınlara yönelik yapılan projeler yoğun ilgi görüyor. 

PEKİ SON 5 YILDA SURUÇ'A HANGİ PROJELER KAZANDIRILDI?

İŞTE O PROJELER...

1- Gençler için Aligör gençlik merkezimizin temelini atıldı, spor ve hobilerini edinmelerine olanak sağlandı.

2- Yatılı Kur'an kursu ile çocukların emin ellerde öğrenim alması ve barınması sağladı.

3- İçme suyu arıtma tesisi ile kalite standartları yükseltilip, ilçe halkının kesintisiz temiz suya erişimi sağladı.

4- Kanalizasyon çalışması ile ilçenin temizlik bütünü kontrol altına alındı, sorunsuz ve tertemiz bir Suruç ortaya çıkartıldı.

5- Çevreyolu çalışması ile trafiğin kilidi  çözüldü, trafik sorunları rafa kaldırdı. Güvenli ve konforlu ulaşım sağlanmış oldu.

6- Suruç; 1.sınıf atık getirme merkezi ile, geri dönüşümün adeta kalbi oldu. Gereksiz yığıntı çöpten kurtulup, hem halka hizmet sağlandı, hem geri dönüşüm bilincini sağlanarak, ekonomiye katkıda bulunuldu.

7- Haşere ile mücadele de yerleşim alanları kadar, tarım alanları da korunarak, çiftçilerin yanında olundu. 

8- İtfaiye ve semt pazarı kuruldu. Acil olaylarda müdahale edecek ekip ile güvenlik arttırıldı. Semt pazarı ile üreticinin doğrudan tüketiciye ulaşımı da sağlanarak, ilçe halkının taze meyve sebzeye ucuz erişimi kolaylaştı.

9- İlçede hayvan pazarı kurularak, steril bir ortam sağlandı. Bu sayede hem üretici, hem de tüketici haklarını korundu.

10- Yine ilçede bir liracılar çarşısını kuruldu, esnaf ve vatandaşın bir araya getirilerek zararları önlendi. 

11- Süleyman Şah parkını yapıldı, yeşilin hakim olduğu, temiz havası olan bir Suruç için ilçeye bir park daha kazandırıldı.

12- Suruçlu gençler için halı sahalar kuruldu, yine bu sahalar gençlere ücretsiz bir şekilde spor aktivitelerini yapabilme kolaylığı sağlandı.

13- Kümbet evler ve lavanta bahçeleri yapılarak, kültürel mirasın korunması gibi, doğadan da ilham alarak daha güzel hale getirildi.

14- Asfalt ve parke çalışmaları ile Suruç'a için temiz yollar kazandırıldı, araç ve yaya trafiğinin sorunları çözüme kavuştu.

15- Halk ekmek ve satış noktaları kurularak, vatandaşlara 7/24 taze ve ucuz ekmek ulaşımını sağlandı.

16- Fırın/Kafe ve gastronomi Merkezi ile yemek kültürünün yaşatılmasına devam edildi. İlçe halkının sosyokültürel aktiviteleri böylelikle çoğaltıldı.

17- Fitness salonları kurularak, daha sağlıklı, daha dinç ve sporu seven bir Suruç oluşturuldu.

18- Kadem Kadın Destek Merkezleri ile, kadınların meslek edinimi ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almasını sağlandı.

19- Mıcır serim işleri ile çevre, peyzaj düzenlemelerine önem gösterildi ve estetik bir Suruç görünümü kazandırıldı.

20- Suruç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile, ilçenin ihtiyacı olduğu bakım ve onarıma anında müdahele edilmeye çalışıldı. Çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile gece gündüz canlı ve dinamik bir Suruç inşa edildi.

21- Yapımını tamamladığımız son teknoloji okullar ile, eğitimin dinamikleri belirlendi. Geleceğimiz olan çocukların hayallerine ulaşabilmesi için konfor alanları inşa edildi.

22- Taziye evleri ile vatandaşların yaslarını en sağlıklı biçimde yaşamaları sağlandı.

23- Çim hokey sahası ile sporun her branşında profesyonel sporcular yetiştirilmesi hedeflendi. İlçe halkı için yeni hobi fırsatları oluşturuldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195