Süper Lig'in dev 2 takımı Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Kupa mücadelesinde 7 Nisan'da Şanlıurfa'da karşı karşıya gelecekti. Fenerbahçe cephesinde dün yaşanan olağanüstü genel kurulda Kulüp Başkanı Ali Koç'un taraftara seslenerek, Urfa'ya seyahat planı yapmayın, bilet almayın' sözleri Urfalıları bir hayli kızdırdı. Bu açıklamalar üzerine genel kurul, Ali Koç Başkanlığındaki yönetime 4 madde tam yetki verdi. Şanlıurfa'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesiyle ilgili maddede; 'Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak' kararı alındı.

Oynanıp oynanmayacağı henüz belli olmayan Süper Kupa maçının biletleri ne yazık ki Urfalıların eline geçmiyor. İptal edilen Riyad biletleri, her iki takımın taraftarları derken Urfalılara bilet kalmadı. Bu yüzden de kupa maçı Urfa'da oynansa bile Urfalılar maçı televizyondan izlemek zorunda kalacak. 

Tarihi boyunca Süper lig görmemiş bir memleket olan Şanlıurfa, 30 bin kişilik kapasiteli stadyumunda yalnızca 1 kez Ziraat Türkiye Kupası heyecanı yaşadı. 

2011 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan kupa mücadelesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, kentte gelen Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları burada gördükleri ilgi alakayı halen unutabilmiş değil.

17 mart'ta Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında lig maçının bitiminde yaşanan saha olayları sonrası Fenerbahçe Kulübü olağan genel kurul yapılması kararına varmıştı. Dün gerçekleşen genel kurulda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Şanlıurfalıları üzecek açıklamalarda bulundu.

AK Parti'de büyük değişim başlıyor... AK Parti'de büyük değişim başlıyor...

Koç, "Gelelim bir sonraki opsiyonumuza Süper Kupa. 2 kere taraftarımıza çağrıda bulundum, 2 Nisan akşamına kadar Urfa seyahat planı yapmayın, bilet almayın diye. 2 Nisan gecesindeyiz. Aynı çağrıyı tekrar yapıyorum. Lütfen Urfa'ya sehayat planı yapmayın, biletleri rezerve etmeyin." Dedi.

Avrupa liginde de mücadele veren Fenerbahçe'de dünki kurulda 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa mücadelesiyle ilgili genel kurulda; 2uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak' kararı alındı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, alınacak kararlar hakkında, "Bir sonraki genel kurulda tekrar bu konuları masaya yatıracağız ama Süper Kupa'da, Türkiye Kupası'nda, UEFA ve FIFA nezdinde tüm girişimleri ve gerekli adımları atmak üzere yarından itibaren gerekli çalışmaları yapmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında dört madde hakkında yönetim kuruluna tam yetki verdi. İşte o yetkiler...

  • Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak.
  • Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak.
  • Türkiye'deki futbol faaliyetleri kararlarından bağımsız olarak yurtdışı futbol yapılanmasına ve organizasyonuna başlamak.
  • Yaşanılan olaylarla ilgili UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına başvuruda bulunmak.