AK Parti'de gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasına çevrildi. 

Şanlıurfa'da yaklaşık 3700 partilinin çevrimiçi katılacağı yoklama, bugün Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Bursa Milletvekili Osman Mesten Kadın Kolları MKYK üyesi Ayla Gündoğmuş Şanlıurfa il teşkilatı ile birlikte temayül yoklamasının yapılacağı salon alanında incelemelerde bulundular

Urfalı başkan Ankara'daki toplantıya katıldı Urfalı başkan Ankara'daki toplantıya katıldı

AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Ali İhsan Delioğlu temayül yoklaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve başarılı bir sınav vereceklerini söyledi. Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi için 10 Aday adayı, diğer ilçeler için ise 206 aday adayı ile mevcut Belediye Başkanları için temayül yoklaması yapılacak. Oy kullanmaya, parti teşkilatı, meclis üyeleri, eski Milletvekilleri, mahalle temsilcileri elektronik sistemde oy kullanacaklar.

Temayül yoklaması için AK Parti genel merkezi tarafından üç kişilik bir ekip görevlendirildi. Saat 10'da GAP Kapalı spor salonunda oy verme işlemi başlayacak. İl başkanlığı tarafından her ilçeye farklı saatler verildi. 

Temayül yoklamasında sonuçlar aynı anda genel merkez tarafından izlenebilinecek.