Title of a News Article

Urfa'nın eski valisi aday gösterilmedi!

Urfa'nın eski valisi aday gösterilmedi!
banner206

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti'de 26 ilin belediye başkan adayı belli oldu. Valilik görevi sona eren Şanlıurfa eski Valisi Güngör Azim Tuna da siyasete soyunmuştu. Memleketi Sinop'ta AK Parti'den aday adayı olan Azim Tuna aday gösterilmedi, Sinop Belediye Başkan Adayı Yakup Üçüncüoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Haliç Kongre Merkezinde partisinin aday toplantısında İstanbul başta olmak üzere 26 ilin adayını tanıttı.

Şanlıurfa'nın eski valilerinden Güngör Azim Tuna, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesi memurluktan istifa ederek siyasete girdi. AK Parti'den Sinop Belediye Başkan Aday adayı olan Azim Tuna, şans bulamadı. 

AK Parti, Sinop'ta Yakup Üçüncüoğlu ile seçime girme kararı aldı. Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı olarak görev yapıyordu.

Eski Vali Güngör Azim Tuna, son olarak yaklaşık 1 buçuk yıla yakın bir süre Şanlıurfa'da Vali olarak görev yapmıştı.

YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU KİMDİR?

Sinop'ta 1967'de dünyaya gelen Üçüncüoğlu, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünde eğitim gördü.

Birçok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmekte olan Üçüncüoğlu, Türk Kızılay Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu.

AK Parti Sinop İl Başkanlığı görevinde bulunan Üçüncüoğlu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde Sinop İl Genel Meclis Üyesi seçildi.

Üçüncüoğlu, evli ve üç çocuk babası.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2024, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195