Title of a News Article

Vekilliği düşürülen HDP'li vekil protesto etti

Vekilliği düşürülen HDP'li vekil protesto etti
banner206

Terör propagandası yapmak suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının düşürülmesi hakkındaki karar TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Gergerlioğlu'nun vekilliği bölyece düşürüldü, HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı ise 55'e indi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onaylamıştı.

Hakkında kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunmasıyla Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü. HDP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 55'e indi. AK Parti'nin Meclis'teki vekil sayısı 289, CHP'nin 136, MHP'nin 48, İYİ Parti'nin ise 36. 

Meclis'te karar öncesi bir de eylem yaşandı. 22. dönem AK Parti Milletvekili Abdurrahim Aksoy aslında oturması yasak olan basın locasında otururken bir anda Genel Kurul'da ayağa kalkarak Gergerlioğlu kararını protesto etti. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olan Aksoy, Meclis polisi tarafından salondan apar topar çıkarıldı.

PROTESTO ETTİ

Gergerlioğlu oturuma verilen arada ise diğer vekillerin eylemine katılarak şunları söyledi: "Milletin iradesiyle geldim buraya. Anayasayı çiğneyen yargı kararlarını tanımıyorum. Meclis Başkanlığı da suç işlemiştir. Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum. Basın mensupları bilsin, Meclis Genel Kurulu'nu terk etmiyorum. Ben 90 bin Kocaelilinin oyunu alarak buraya geldim. Anamın ak sütü gibi helal oyla geldim. Milletimin iradesine sığınıyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195