Title of a News Article

Güvenç, şampiyonu ödüllendirdi

.

Güvenç, şampiyonu ödüllendirdi
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olan Şanlıurfa'lı Murat Fırat'a altın madalya verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü alt yapısında yetişen ve bu sezon başında ASKİ Spor Kulübü'ne transfer olan Murat Fırat, hem Şanlıurfa'yı hem de Türkiye'yi gururlandırdı.

Müsabakada 60 kiloda Moldovalı, Bulgar ve Rus rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Murat Fırat, Ukraynalı sporcu Parviz Nasibov ile altın madalya için mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen final müsabakasında rakibini 6-2 mağlup eden Murat Fırat, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Genç şampiyon ile bir araya gelen Başkan Güvenç, onu kutlayarak başarıların devamını diledi. Şampiyona hakkında hocalardan bilgi alan Başkan Güvenç, Şanlıurfalı gençlerin her alanda kendilerini geliştirdiğini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Güvenç, şunları söyledi:

"Gerçekten göğsümüz kabardı. Bir Şanlıurfalı genç Avrupa şampiyonu oldu. Ay yıldızlı bayrağımızı orda dalgalandırdı. Şimdiki hedefimiz Brezilyada düzenlenecek olan dünya kupasında başarıla ulaşmaktır. Her gencin mutlaka Murat Fırat'ı örnek alması gerekir. Ben tekrar emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından Başkan Güvenç, Murat Fırat'a 10, Antrenörleri Ahmet Dedeoğlu, İsmail Çadırcı ve Eshat Yanar'a ise 1 cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195