Title of a News Article

Spor Savcısı, Urfaspor taraftarlarını uyardı!

.

Spor Savcısı, Urfaspor taraftarlarını uyardı!
banner206

Şanlıurfa Başsavcı Vekili ve Spor Savcısı Raşit Erden, Şanlıurfasporlu taraftarları GAP Arena Stadyumu’nda oynanan maçlarda kötü tezahürat etmemeleri noktasında uyardı. Geçen yıl 500 taraftar hakkında yasal işlem yapıldığını vurgulayan Erdem, “Bize kimse gelmesin istiyoruz, kimseye ceza vermeyelim” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Başsavcı Vekili ve Spor Savcısı Raşit Erden, Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdullah Tuğbay tarafından karşılanan Savcı Erden, GAP Arena Stadyumu’nda izlediği maçlardan en çok taraftarlar tarafından edilen küfürlerden rahatsız olduğunu söyledi. Taraftarlara küfür etmemeleri ve takımlarını centilmence bir şekilde desteklemeleri konusunda uyarılarda bulunan Erden, “Maçlarda kötü tezahürattan rahatsızlık duyuyoruz. Ben eşimle, çocuğumla geliyordum maçlara ama statta yapılan küfürlerden dolayı eşimi getirmiyorum, çocuğum bile ‘Baba çok ağır küfürler ediliyor’ diyor ama buna rağmen sporu seviyor diye geliyor. Statta küfürün bitirilmesini istiyoruz. Spor her zaman dostluk, barış, kardeşliktir diyoruz. Bu düşmanlık, küfür falan bitsin” dedi.

Erden, “Bize gelene zaten biz ceza veriyoruz, ceza sorun değildir” diyerek, şunları kaydetti;

“Önemli olan bunların olmamasıdır, bize kimse gelmesin istiyoruz. Kimseye ceza vermeyelim. Tribünlere gelip Urfaspor’umuzu veya başka takımları yense de yenilse de alkışlayalım.”

 

“500 Taraftar hakkında işlem yapıldı”

Geçen yıl Şanlıurfa’da 500 taraftar hakkında yasal işlem yapıldığını da sözlerine ekleyen Savcı Erden, bu sayının bu sezon büyük oranda düştüğünü kaydetti.

Savcı Erdem, Haliliye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün girişimleri sonucunda taraftar dernekleri ile taraftar gruplarının yöneticilerine seminer vermeyi planladıklarını da söyledi.

 

Tuğbay: Taraftarları eğiteceğiz

Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Tuğbay da, ziyaretlerinden dolayı Şanlıurfa Başsavcı Vekili ve Spor Savcısı Raşit Erden’e teşekkür etti. Tribünlerde küfürlü tezahüratların ve olayların önüne geçmek için büyük çaba harcadığını vurgulaya Tuğbay, bu konuda proje hazırladığını belirtti. Tuğbay, proje çerçevesinde Şanlıurfa’daki taraftarları eğiteceklerini söyledi.

Bu arada Galatasaray’ın eski futbolcularından Benhur Babaoğlu ve Mustafa Kocabey ile Şanlıurfaspor eski takım kaptanı Salih Akkuş da, Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek,  bir süre Spor Savcısı Raşit Erden ve Dernek Başkanı Abdullah Tuğbay ile sohbet etti.

Ziyaretin sonunda Tuğbay, Spor Savcısı Raşit Erden’e forma ve kaşkol hediye etti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195