6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından yaşanan tedirginlik ve korku ne yazık ki halen sürüyor.

Türkiye'nin deprem riskini değerlendiren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Diri Fay Haritası sonuçlarına göre, ülke genelindeki deprem riski durumu belirlendi. MTA'nın raporuna göre, deprem riskinin en düşük olduğu iller belirlendi ve 1, 2 ve 3. derece risk taşıyan iller ayrı ayrı sıralandı. Peki Şanlıurfa risk noktasında kaçıncı kategoride yer alıyor?

Şanlıurfa, üçüncü derece deprem riski taşıyan iller arasında yer alıyor. 

Birinci (En yüksek), ikinci, üçüncü ve dördüncü (En düşük) iller aşağıdaki belirtilmiştir.

BİRİNCİ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
Hatay, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt..

İKİNCİ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum..

Urfa'da toz taşınımı etkisi sürüyor Urfa'da toz taşınımı etkisi sürüyor

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER
Şanlıurfa, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.