Şanlıurfa'da koruma altındaki kelaynaklar üreme dönemi için doğaya bırakıldı.

Birecik Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında bulunan yaklaşık 300 kelaynak kuşu üremeleri ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için kafesten çıkarıldı.

Birecik ilçesinin simgesi olan ve halk tarafından bereketin sembolü olarak adlandırılan Kelaynaklar, her yıl Şubat ayının ikinci haftasında doğaya bırakılıyorlar. 

Urfa'da adeta kıyamet koptu! Urfa'da adeta kıyamet koptu!

Kelaynak üreme istasyonunda Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Milli Parklar 3.bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Kelaynaklar doğaya salındılar. 

 Fas'tan Birecik'e kadar doğal yaşam alanlarının olan kelaynakların bu göç yollarında da takibini yapılıyor. Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Kelaynakların doğaya bırakılmasın ardından kısa bir açıklama yaparak şunları kaydetti "Doğaya bırakmış olan kelaynakların geriye dönüşlerinin takibini yapıyoruz. Çok güzel neticeler aldığımızı büyük bir memnuniyetle görüyoruz, kuş sayısı 300'ün üzerine çıktı. Önümüzdeki yıllarda sayının daha da artacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Öte yanda Ağırlıklı yaşam alanları Fas ve Türkiye'de bulunan kelaynaklar, 1977'den bu yana ilçede Fırat Nehri kenarındaki, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında tutuluyor.