Title of a News Article

Yok böyle yağmur duası

Şanlıurfa'da, başta olmak üzere ilçeler ve bölgelerde illerde bir türlü beklenen yağışın gelmemesi çiftçiyi üzmeye devam ediyor.

Tarımın başkenti olarak görülen Şanlıurfa, bu yıl kurak kış mevsimi geçirmeye başladı. Ekin eken çiftçilerin yağmur beklentisi bir türlü sona eremedi. 

Halfetili Kadınlar ise, dün akşam geç saatlerde sokağa çıkarak yağmur duası yaptılar. Alışılmışın dışında yağmur duasında bulunan Halfetili kadınlara AK Parti Halfeti İlçe Başkanı Av. Canan Onur Sayar öncülük etti. 

Yaklaşık 15 kişilik bir grup kadın, dün akşam geç saatlerde sokağa çıkarak maniler eşliğinde yağmur duası yaptılar. Sokak sokak gezen ve manilerini seslendiren Başkan Sayar ve beraberindeki Halfetili kadınlar, 'Ver Allah'ım ver, bir yağmur bize ver' sözlerini tekrar tekrar dile getirip yağmur yağmasını istediler. 

Bu tür durumlarda, genelde camilerde sık sık yağmur duası yapılır, bu kez iş kadınlara düştü. Hemde gecenin bir yarısı sokağa çıkarak. Deyim yerindeyse erkeklere taş çıkarkan Halfetili kadınlar büyük alkışı hak eden taraf oldu. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195