Şanlıurfa'da, 23 Nisan Bayramını fırsat bilip piknik yapmak isteyen aileler Atatürk ormanına akın etti. Fakat Atatürk ormanı bir çöplüğe dönüşmüştü. Kullanılmaz hale gelen tuvaletler, lavabolar, çeşmeler ve dolup taşan çöpler aileleri adeta çileden çıkardı. 

Kentin tek ormanlık alanı olan Karaköprü ilçe sınırlarında bulunan Atatürk ormanı ne yazık ki içler acısı bir durumda. Ormana girişlerin ücretli olması fakat istenilen bir ortamın bulunmaması hayretler içerisinde bırakıyor. 

Giriş ücretinin 75 TL olduğu Atatürk ormanında bugün piknik yapmak isteyen aileler hiçbir şekilde verim alamadı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullar bugün tatil edilmişti. Öğrencili aileler okulların tatil oluşunu fırsat bilip Atatürk ormanına gidip piknik yapmak istedi. Ormana girişte ücret ödeyen araç başı aileler ormanda deyim yerindeyse bir çöplük yığını ile karşılaştı. 

Tuvaletlerin, lavaboların, çeşmelerin, bankaların kullanılamaz hale geldiği ve aylardır toplanmayan çöp yığınları ile karşı karşıya kalan çocuklu aileler burada stres atmak yerine daha çok strese girdi. 

WhatsApp ihbar hattımıza gelen görüntüler gerçektende içler acısı bir durumu gözler önüne serdi. 

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Atatürk Ormanına yakışmayan bu görüntüleri urfastar.com'a ileten aileler derhal yetkililerin buraya el atmalarını istedi.

URFASTAR

Dikkat! Urfa'da kar yapabilir... Dikkat! Urfa'da kar yapabilir...