Title of a News Article

Ramazan boyunca bedava

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Türk ailelerine Ramazan ayı boyunca günlük 6 bin ücretsiz ekmek dağıtılacak.

Ramazan boyunca bedava
banner206
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiyeye gelen ve beş yıldır Akçakale'de ikamet eden yaklaşık 2 bin beş yüz aileye Ramazan ayı boyunca ücretsiz ekmek dağıtımına başlarken,ilçede yaklaşık 650 Türk aileye de ekmek dağıtımı yapılacak. Dünyanın bir çok yerinde mazlum ve mağdurlara yardım eden Hasene Derneği,şimdide Türkiye'de beşinci yılını dolduran mazlum ve mağdur Suriyeli ailelere Ramazan ayı boyunca ücretsiz ekmek dağıtmaya başladı. Akçakale'de kurulan mobil fırın Ramazan ayı boyunca muhtaç ailelere ekmek dağıtımına devam etmekle edecek. Mobil fırına Akçakale kaymakamlığı işçi ve enerji desteği sağlarken, Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından ise yakıt desteği veriliyor.



Hasene Derneği 
Türkiye koordinatörü Ömer Söyleyenoğlu, "Hasene Derneği olarak mobil fırınımızı daha önce Şanlıurfa merkezde bir yıl çalıştırdık.Orada muhtaç Suriyeli ve Türk aileye günlük 6 bin ekmek üreterek dağıtımını yaptık.Bu yılda bu çalışmamamızı en fazla Suriyeli misafirimizin yaşadığı Akçakale ilçesinde hizmete koyduk. Hasene Derneği Dünyanın bir çok noktasında muhtaç ve mağdur tüm insanlara ulaşmayı dert edinmiş bir dernektir.Hasene Derneği,Ramazan ayı boyunca Akçakale'de Suriyeli muhtaç aileler yanı sıra,ilçe kaymakamlığı sosyal yardımlaşma derneğinin tespit ettiği 650 fakir aileye de ekmek dağıtımımız devam edecek" dedi.



Ramazan ayı boyunca ekmeklerini ücretsiz olarak alacak olan Türk ve Suriyeli aileler ise dernek yetkililerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2017, 14:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Allah razı olsun peygamber efendimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demiştir

SIRADAKİ HABER

banner195