Title of a News Article

Bakan Çelik'in keyfine diyecek yok...

.

Bakan Çelik'in keyfine diyecek yok...
banner206
 “Çiçek ve Çocuk” temasıyla 22 Nisan’da kapılarını açacak olan #EXPO2016Antalya’da hazırlıklarda sona gelindi. 
Açılış hazırlıklarını yerinde inceleyen AkParti Şanlıurfa Milletvekili  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve #EXPO2016Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik yetkililerden bilgi aldı.

Resmi açılış töreninin yapılacağı Kongre Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde gören Bakan Çelik #EXPO’nun simgesi olan 114 metre yüksekliğindeki kuleye ilk kez çıktı. 

6 AY ÇOK YOĞUN ETKİNLİKLER OLACAK

#EXPO alanında bu akşam itibariyle temizliğe el atacaklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Sorunsuz bir şekilde açılışa hazır olacak. 6 ay boyunca çok yoğun etkinlikler olacak. Cuma günü hayırlısıyla açılışımız gerçekleştirelim. Tabii ki herkesin görmesi gerekiyor. Görenlerin görmeyenlere tavsiye edebileceği son derece muazzam bir eser diyebileceğim, Türkiye’nin ve Antalya’nın bir kazanımı.”

EXPO Kulesi’ne çıkan Bakan Faruk Çelik buradan alanı inceledi.

Çelik, 2013’ten bugüne yoğun bir çalışma neticesinde EXPO alanının bu hale geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Büyük ölçüde, temizlik ve genelde peyzajla ilgili birkaç husus dışında tamamlanmış bulunuyor. En önemli simgesi kule. Şu anda tam 114 metre kottan bakarsanız 101 metre yükseklikten #EXPO alanını gözlemliyoruz. Gördüğünüz gibi kule de hemen hemen tamamlanmak üzere. Son rötuşları yapılıyor şu anda. Zeminde eksik gördüğümüz herhangi bir husus varsa bunu gerek bugün gerekse önümüzdeki günler içerisinde bunları tek tek milimetrik olarak izliyoruz. Bunun için buradayım ve açılış gününe kadar da burada olacağız. İnşallah kazasız belasız işler biter.”

#EXPO2016 Antalya sergi alanının açılışının da #EXPO’nun görkemine yakışır nitelikte olacağını vurgulayan Çelik, çeşitli ülkelerden bakanlık düzeyinde katılımlar olduğunu söyledi.

"52 ÜLKEDEN TEMSİLCİ KATILACAK"

Çelik, şu an itibariyle 11 tarım bakanı, dışişleri ve ticaret bakanının geleceklerine dair bildirimde bulunduğunu anlatarak, "Ayrıca yabancı misyon temsilcileri, büyükelçiler büyük oranda gelecekler. 52 ülke oldu. Diğer katılımlarla birlikte 60 diyebileceğimiz bir katılım var. Ama 52 ülke katılacak onları temsilen bir katılım olacak" ifadelerini kulladı.

Bakan Çelik, açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleşeceğini belirterek, “Sayın Başbakanımız, Sayın TBMM Başkanımız da teşrif edecekler. Hem #Antalya’daki diğer açılışlar hem de #EXPO’nun bizzat açılışında bulunacaklar” dedi.

"HER YAŞTAN HER KESİME HİTAP EDECEK"

#EXPO2016Antalya sergi alanının her yaştan, her kesime hitap edecek etkinlikleri bünyesinde barındırdığına vurgu yapan Çelik, “Çocuklara dönük başka bir çok etkinlikler var. Kültürel anlamda bir çok etkinlikler, biyoçeşitliliği öne çıkaran bir çok etkinlik alanı var. Ayrıca ülkemizin 7 bölgesini temsilen hizmet sunacak restoranlarımız var. Yani ‘yemek yemek istiyorum’ diyorsa gelsin. ‘Biyoçeşitlilik görmek istiyorum’ diyorsa gelsin. ‘Çocuklar eğlensin’ diyorsa gelsin. ‘Eğitim amaçlı, tabiatla baş başa olmak istiyorum’ diyorsa gelsin. #EXPO bunların tümüne hitap ediyor. Doğa, tabiatın ta kendisi. Bütün ülkelerin özellikleriyle 78 milyonun yanı sıra, yurt dışından beklediğimiz çok ciddi sayıdaki turiste hizmet edecek olan mükemmel, muazzam bir alan” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Çelik, kuleden inmeden önce kulenin yapımında çalışan işçilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142