Title of a News Article

Bu ekibe takılan Urfa'yı karış karış geziyor...

Bu ekibe takılan Urfa'yı karış karış geziyor...
banner206

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (Urfadosk), 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla 2 günlük bir etkinlik düzenlendi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Çanakkale'de düzenlediği 17-18 Mart Kaz Dağları Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı, Türkiye'nin dört bir yanındaki farklı illerden gelen ve Şanlıurfa'daki dağcılardan, aralarında Candan Özen'in de yer aldığı 246 dağcı, 18 Mart Pazartesi günü 1770 metre yükselikteki Karataş Zirvesine çıktı.

Zirvede, Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından gür bir sesle İstiklal Marşı okundu. Tırmanış; toplamda 10 saat hesaplanarak, çıkış ve inişler şeklinde 19 kilometre  mesafe katedildi. Ayazma mesire alanında çadır kurarak konaklayan dağcılar, ağaçlık ve karlı alanlarda da tırmanarak 1770 metrelik karlı zirveye ulaştı.

17 Mart Pazar günü Şeyh Mes'ud tan Deyr Yakup'a, 18 Mart Şehitlerini Anma Yürüyüşü yapıldı. Spor kulübünün düzenlediği bu yürüyüşe 38 doğasever katıldı. Pazar sabahı 09.00'da başlayan yürüyüş akşam 16.00'da sona erdi. Yaklaşık olarak 10 km süren yürüyüş sonrası yürüyüş grubu Eyyüp Peygamber'in makamını ziyaret etti. Oradan Gümrükhan'a geçen doğaseverler bir süre dinlendikten sonra yürüyüş etkinliğini tamamladılar.

Kulüp Başkanı Özen duyarsızlara seslendi!

Düzenlenen etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan Urfadosk Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Candan Özen şunları söyledi;

"Şanlıurfa'da sosyal açıdan etkinlikler az ya da yok diyenler sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlesinler. Bizler kulüp olarak elimizden geldiğince ülke gündeminde yer alan etkinliklere katılıyor ve Şanlıurfamızın sesini bir nebze de olsa duyuruyoruz. Etkinliklerimize katılanları tebrik ediyor, Çanakkale Şehitleri Anma Günü özelinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve ülkemiz için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şadolsun."

Doğa ile iç içe süren etkinlik pazar akşamı Çanakkale'ye dönmeyle son buldu. Etkinlik Pazar akşamı Çanakkale'ye dönüşle sona erdi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142