Title of a News Article

Ceylanpınar Belediyesi O konuda açıklama yaptı

Ceylanpınar Belediyesi O konuda açıklama yaptı
banner206
 Ceylanpınar'da Prestij Cadde Çalışmaları Ne Durumda?
Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçede devam eden prestij cadde çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada belediye çalışmaları dışında devam eden çalışmalar dolayısıyla asfaltlama çalışmasının mart ayında tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.
Tamamlanacak prestij caddenin ilçenin 50 yıllık bir ihtiyacına cevap vereceğini belirtilen açıklamada, ilçede devam eden prestij cadde çalışmalarının diğer illere nazaran daha büyük ve kapsamlı bir çalışma olduğu vurgulandı.
Çalışmaların kapsamın hakkında bilgi verilen açıklamada, "İlçemize eksiksiz, tam donanımla, Ceylanpınar'a yakışır bir yol kazandırabilmek için Ceylanpınar Belediyesi olarak proje çalışmalarımızı en ince ayrıntıları da düşünerek hazırladık. Örneğin hiç bir ilçede yapılmayan yolda kot çalışması gerçekleştirdik. Yine diğer ilçelerden farklı olarak yollarımızı daha geniş hale getirdik." denildi.
Çalışmaların uzamasıyla vatandaşların mağdur olduğu belirtilen açıklamada mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.
Prestij Cadde çalışmalarının neden uzadığı sorusuna da cevap verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Başta şunu belirtmemiz gerekir ki, ilçemizde yapımına başlanan Presti Cadde çalışmasının planlı, projeli ve kalite standartlarına uygun bir şekilde yapılabilmesi için Ceylanpınar Belediyesi olarak özel bir çalışma yaptık. En ince ayrıntılarının bile düşünüldüğü ve belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında yolların genişletilmesi, yarma ve dolgu çalışmaları, yolun kota getirilmesi ve kavşak çalışmalarını planladık. Projenin bütün alt yapı çalışmaları da tarafımızca yapılmış olup Büyükşehir Belediyesi'ne sadece PMT ve asfalt dükümü işi bırakılmıştır. Kısacası Prestij Cadde çalışmasının toplam işinin yüzde 95'ini Ceylanpınar Belediyesi olarak yapmış bulunmaktayız. Esasen yolun asfaltlanması da yaklaşık bir aydır hazırlanmış durumdadır.
Ancak gerek proje kapsamında ve gerekse proje dışında ortaya çıkan bazı durumlar prestij cadde çalışmasının tamamlanma süresini uzatmıştır. Şöyle ki;
1- Prestij Cadde çalışmalarının yapılacağı alan üzerinde enerji nakil hatları ile aydınlatma şebekesinin proje kapsamında yer altına alınması gerekmektedir. Bu çalışma DEDAŞ'a ait olup çalışma için ödenek ilk etapta ayrılmamıştır. Belediye Başkanımız Menderes Atilla'nın girişimleriyle DEDAŞ tarafından ödenek çıkarılmış ve yapılan ihale neticesinde DEDAŞ'ın al yapı çalışmaları yeni başlamıştır.
2- ŞUSKİ tarafından daha önce basına da yansıyan ve Ceylanpınar ana su isale hattının 1600 metrelik asbestli bölümünün değiştirilmesi süreci başlamış ve ihale süreci devam etmektedir. İhale süreci tamamlandığında ŞUSKİ de cadde üzerinde çalışma yapacaktır. Öte yandan ŞUSKİ'nin hala caddeler üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları bulunmaktadır.
3- Telekom'unda alt yapı çalışmaları bulunmaktadır. Bu kapsamda Telekom'da çalışmalarına yeni başlamıştır.
4-Mobese kameralarıyla alakalı alt yapı çalışmaları yapılmaktadır.
Bu 4 ana başlığın yanı sıra bir de orta refüjde ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır. Bunlar da yine büyükşehir tarafından yapılması gereken işler olup konu ile alakalı büyükşehir belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
Yukarıda belirtilen sebepler göz önüne alındığında çalışma süresinin uzaması kaçınılmaz olmuştur. Ceylanpınar Belediyesi olarak yolu, asfalt dökümüne hazır hale getirmemize rağmen yukarıda saymış olduğumuz nedenlerden dolayı asfalt dökümü gerçekleştirilememektedir. Saydığımız işlerin tamamlanmasının ardından asfalt dökümü en hızlı şekilde gerçekleştirilecektir."
Asfalt döküm işinin mart ayında yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ancak asfaltın da dökülebilmesi için gerekli sıcaklık değerlerinin tutturulması gerekmektedir. Şu an için bu değerler sağlanamamaktadır. Sıcaklık değerlerinin mart ayında elde edilmesi ön görülmektedir." denildi.
"Vatandaşların kış şartlarından daha fazla mağdur olmaması için yol üzerine mekanik malzeme dökerek yoldaki çamur miktarını yüzde 80'e kadar azaltacak bir çalışma zeminin kurumasının ardından başlatılacaktır." denilen açıklamada vatandaşlarda konuyla alakalı anlayış gösterilmesi istenildi.
Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: "Şunu da belirtmek gerekir ki, diğer ilçelere kıyasla yapmış olduğumuz çalışmanın zamanlamasında herhangi bir uzama söz konusu değildir. Diğer ilçelerde prestij caddelerin uzunluğu ortalama 4 Km ve genişliği ortalama 10 Km iken Ceylanpınar'da yol uzunluğu 10 Km ve yolun genişliği 30 metredir. Yani çalışmanın boyutu diğer ilçelerden 3 kattan daha fazladır. Ayrıca diğer ilçelerde prestij caddeler ortalama 7 ayda tamamlanırken Ceylanpınar'da çalışmalar halen 4. ayındadır. Esasen bu pencereden bakıldığında Ceylanpınar hızlı çalışmasıyla bir başarıya da imza atmıştır. Yeni her şeye rağmen vatandaşlarımızın kış şartlarından olumsuz etkilenmesi arzu etmediğimiz bir durumdur ve bununla ilgili gerekli bütün önlemler alınacaktır."



Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195