Title of a News Article

Hilvanlı Çiftçinin ve Tüccarın Yüzü Gülüyor

Hilvan'da ekili arazilerden elde edilen hasat, hem Hilvan çiftçisinin hem de Hilvan tüccarın yüzünü güldürdü.

Hilvanlı Çiftçinin ve Tüccarın Yüzü Gülüyor
banner206

 Bu yıl hasadına başlanan arpa başta olmak üzere buğday ve mercimek çiftçiye rahat nefes aldırdı. Kış ve bahar mevsiminde yağışların bol olmasıyla verimli ürün elde eden Hilvanlı çiftçiler elde ettikleri ürünleri satmak için soluğu Hilvan Buğday Pazarı'nda aldı.

 

Hilvan Belediyesi tarafından yapılan ve bu sene itibarı ile sezona başlayan Hilvan Buğday Pazarı'ndaki ürün alımları 10 gün içinde 50 bin tonu aşarak rekor seviyeye ulaştı.

 

Pazardaki tüccarların en kazançlı dönemlerini yaşadığını ifade eden borsa başkanı Mehmet Asar, şimdiye kadar gerçekleşen alımların ve yapılan ürün sevkiyatının rekor seviyede olduğunu söyledi. 

 

Hem Çiftçi Hem de Tüccar Memnun 

Hilvan Buğday Pazarı'nın açılmasıyla beraber iki kere kar'a geçtiklerini söyleyen Asar,  pazarın yeni olmasına rağmen çok verimli bu dönem yaşıyoruz. Bu sezonda hem çiftçimiz hem de tüccarımız iki konuda çok büyük avantaj sahibi oldu. Çiftçilerimiz daha önce ürünlerini pazarlamak için ya Urfa'ya, Siverek'e ya da başka yerlere gitmek zorunda kalıyordu. Dolayısıyla nakliye masrafları büyük bir külfeti de beraberinde getirmekteydi. Hilvan Belediyesi tarafından yapılan buğday pazarı bu külfeti ortadan kaldırdı. Bununla beraber Hilvan'daki tüccarlarımız da iş yapar hale geldi. Sezon işçisi olarak çalışan ve ekmeklerini bu işlerden kazanan işçi kardeşlerimizi de bir kazanç kapısı oldu. Hilvan'daki sıcak paranın dışarıya gitmesinin önünü kesip Hilvan ekonomisine katkı sağlayan belediyeye ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz' dedi. 

 

10 gün içerisinde rekor seviyeye ulaşarak ortalama 50 bin ton hububat alımı gerçekleştiren Hilvan Buğday Pazarı'ndaki alım fiyatları ise şöyle; 

 

Mercimek: 1.300 TL

Makarnalık Buğday: 850 - 930 TL

Ekmeklik Buğday: 750 TL

Arpa: 580 - 610 TL

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195