Title of a News Article

17 yıllık husumet son buldu

17 yıllık husumet son buldu
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, 17 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 2 kişinin öldüğü silahlı kavga sonrası 2 aile arasında başlayan husumet düzenlenen barış yemeği ile son buldu.

Siverek'in Üstüntaş Mahallesi'nde yaşayan Ağırağaç ve Berimen ailesi fertleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 17 yıl önce silahlı kavga çıktı. 2 kişinin öldüğü kavga sonrası 2 aile arasında husumet başladı. Yıllardır birbiriyle konuşmayan aileler arasındaki husumeti bitirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile yöredeki kanaat önderleri çalışma başlattı. Güvenç ve beraberindekilerin yaptığı görüşmeler sonrası her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine kent merkezinde tören düzenlendi.

17 yıl süren husumetin ardından Şanlıurfa'da düzenlenen barış yemeğine katılan Ağarağaç ve Berimen ailesi fertleri, birlikte dua etti ve aynı masaya oturdu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 17 yıllık husumeti sonlandırmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, Akraba 2 aile arasındaki husumet bugün sona ermiş oldu. 2 ailenin aile büyükleri bugün bir araya gelerek bu sorunu çözüme kavuşturdu. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras mal mülk değil, barış, kardeşlik ve huzurdur dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195