Title of a News Article

Birecik'te Cumhuriyet heyecanını yaşandı

Birecik'te Cumhuriyet heyecanını yaşandı
banner206

Cumhuriyetimizin 97.Yılı Birecik’te coşku ve gururla Kutlandı

29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 97. yılında tüm yurt genelinde olduğu gibi Birecik'te de düzenlenen törenle coşku ve gururla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Birecik Kaymakam Vekili Selami Korkutata; “Cumhuriyetimizin kuruluş destanı, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ tercihi ile baş başa bırakılan bir milletin, tüm dünyaya vatanı, bayrağı, namusu ve hürriyeti için her şeyi göze alabileceğini ispatlamıştır. Milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde bırakmayacağını 97 yıl önce ilan etmiştir” diyerek tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik etti. 

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Birecik Kaymakam Vekili Selami Korkutata’nın Hükümet Konağı Bahçesinde tebrikleri kabul etmesiyle program son buldu.

Birecik Hükümet Konağı Bahçesinde düzenlenen kutlama programına, İlçe Garnizon Komutan Vekili Musa Başköy, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı J.Binbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Torun, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve şehit yakınları ile gaziler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195