Title of a News Article

Bu fotoğraf Urfa'da çekildi...

Bu fotoğraf Urfa'da çekildi...
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 210 araç ve 540 personeli ile 13 ilçenin kırsal yol yapımının startını verdi.

Kent merkezindeki yol yapım çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ile birlikte kırsaldaki yol yapım ve onarım çalışmasına Paşabağı Mahallesi'nde düzenlenen start töreni ile başladı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'ya bu yıl beklentilerin üzerinde yağmur yağdığını buna bağlı olarak yol yapım çalışmaların aksadığını söyledi.

Sahada çalışmak üzere mevcut araçların yanı sıra kiralık araçta temin ettiklerini ifade eden Başkan Güvenç, 32 kepçe, 28 silindir, 26 greyder, 6 dozer, 16 arazöz, 6 asfalt yama, 3 asfalt tankeri, 4 disprötör, 4 çekici, 85 kamyon il Şanlıurfa'nın geneline hizmet etmeye devam ettiklerini aktardı.

Şanlıurfa'nın kırsal nüfus bakımından Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu hatırlatan Güvenç, şunları kaydetti:

"Hamd olsun 30 Mart'tan 1 Ocak 2015'e kadar bin 353 kilometre stabilize yol yaptık. Çok değil 5 yıl önce köylümüze stabilize yol yaptığımızda Allah razı olsun diyordu. Ama şimdi bu yolu az görüyor asfalt istiyor. bu içinde Şanlıurfa'nın ek kaynağa ihtiyacı var. İnşallah bakanımız vekillerimiz bize destek olacaklar ve bizde stabilize yolları asfalta dönüştüreceğiz. Mayıs ayı itibari ile bin 400 kilometre stabilize yol yaptık yani toplamda 2 bin 753 kilometre ediyor. 2014'de 720 kilometre asfalt ve beton yol ihalesini bitirdik, ve şuan 300 kilometresi bitti."

 

2015'te ki hedef bin 171 kilometre asfalt

Hiçbir ilçe ayırmadan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Güvenç, şöyle devam etti.

"2015'ti hedefimiz genelde bin 171 kilometre asfalt yol yapmaktır. Bununla ilgili kaynağımızı ayırdık. gene kamuoyunun bilmesini arz ediyorum. Belediye'de yaptığımız hesapta 70 Milyon TL'yi köy yollarına ayırabileceğimizi düşündük. Biz oturup kapalı kapılar ardından bunu tahsis etmedik. Bütün ilçelerden gelen meclis üyeleri ile teşkilatımızı olarak bu parayı adil olarak ilçelerin ihtiyacına göre gelin siz paylaştırın. Paylaştıktan sonra her ilçe kendi üyeleri ile otursun bu parayı paylaşsın bize yol programı hazırlasın. Buda gelinen nokta açısından demokrasi adına önemli olduğunu düşünüyorum. "

 

977 Bin metrekare parke taşı döşedik

Bütün kırsal mahallelerde yolun yanı sıra mahallenin meydanı, alt ve üst yapısıda yaptıklarını vurgulayan Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İl ve ilçe merkezler 977 bin metrekare parke taşı döşedik. Bütün ilçelere bu çalışmayı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İsteyen arkadaşlar gidip görebilirler. Bizler parti ilçe ayırımı yapmadan en ucra mahalleye dahi hizmet götürmenin aşkı ve heyecanı içindeyiz. Ben kerkese hayırlı olsun diyorum bütün işçi kardeşlerimizi Allah yardımcıları olsun diyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal alanda yapmış olduğu çalışmasını takdire şayan olduğunu belirtti.

Her daim Şanlıurfalının be Büyükşehir Belediyesi'nin yanında olduklarını vurgulayan Nebati, "Bizler halka ve hakka hizmet için buralardayız. Bakınız Türkiye'de kırsal alan gittikçe azalıyor ama Şanlıurfa hala Türkiye ortalamasını üstünde bu demek değil ki oralara hizmet gitmeyecek tam aksizne vatandaşımız ister kırsalda isterse şehirde olsun ihtiyacı ne ise hangi alanda hizmete ihtiyacı varsa bizler oralara hizmet götürmek zorundayız. Bu bağlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç olmak üzere tüm çalışanları tebrik ediyorum ve onların her alanda yanlarında olduğumu tekrar etmek istiyorum. Allah utandırmasın kazasız belasız bir yıl olur inşallah" dedi.

Konuşmanın ardından Nebati bir kepçeye binerek kısa süre kepçeyi kullandı, operatörden bilgi aldı.

Ardından Başkan Güvenç ve Nebati işçilerle tokalaştı ve kurban kesti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195