Title of a News Article

Bu sese kulak verin!

Bu sese kulak verin!
banner206

Harran Üniversitesi’nde düzenlenen 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde öğrencileri temsilen konuşan Müzik Öğretmenliği 2. Sınıf Öğrencisi Hatice Alan, üniversitelerinde yaşanan ulaşım sorununun çözülmesini ve Osman Bey yerleşkesinde yeni yurtlar yapılmasını istediklerini söyledi.

UĞUR BUDAK

Müzik Öğretmenliği 2. Sınıf Öğrencisi Hatice Alan, Akademik Yılının açılış töreninde öğrenciler adına yaptığı konuşmada, yeniliğe, ve gelişime açık, sosyal, kültürel ve sanatsal değerleri özümseyen çağdaş bir dünya üniversitesi olma vizyonu bulunan Harran Üniversitesinin bu vizyonunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, “Bizler ülkemizin geleceği ve umuduyuz. Bu nedenle bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda hep birlikte özgür ve bilimsel düşünen, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi olarak benimseyen, insan haklarına saygılı, demokrasiye   ve hukukun üstünlüğüne inanan, haklar ve sorumluluklarının bilincinde, yapıcı ve üretkenbireyler olmak için elimizden geleni yapmalıyız. Gelecekte başlayacak olan meslek hayatımızda, daima insanımızın ve ülkemizin menfaatlerini ön planda tutarak, bilimin aydınlattığı yolda ilerlemeliyiz. Hangi mesleği yaparsak yapalım, ama en iyisi olmak için uğraş verelim” dedi.

 

“Hukuk, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri açılsın”

Üniversite hakkında öğrenci arkadaşlarıyla paylaştıkları görüşlere de yer veren Alan, “Kuruluşunun 22. yılını kutlamanın heyecanını yaşadığımız Üniversitemizin, yaklaşık 20 Bin öğrencisi bulunmaktadır. Üniversitemizde sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında gelişmeler sağlanmasını ve hukuk, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinin açılmasını istiyor, bunların yararlı olacağına inanıyoruz” diye ifade etti.

Alan, “Son yıllarda öğrenci kontenjanlarımızın artması ile zaten yeterli olmayan yurt kapasiteleri, hepten ihtiyacımıza cevap veremez hale gelmiştir” diyerek, konuşmasında şunları kaydetti;

“Yeni yurtlar istiyoruz. Özellikle Osmanbey yerleşkesi içerisinde ivedi olarak yeni yurt binalarının yaptırılarak kapasitelerinin arttırılması gerektiğini altını çizerek belirtmek istiyorum. Osman Bey yerleşkesinin şehir merkezine uzaklığının dikkate alınarak yerleşke içerisinde en kısa zamanda bir alışveriş merkezinin kurulmasını üniversite yönetiminden bekliyoruz.

 

“Raylı taşıma sistemi biran önce hayata geçirilsin”

Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden ancak halen somut adımlar atılmayan bir diğer konu ulaşım konusu; biz öğrenciler için halen büyük sorun olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle Belediyemizden Eyyübiye yerleşkesinde bulunan erkek öğrenci yurtlarından Osmanbey yerleşkesine karşılıklı ulaşım seferlerinin düzenlenmesini istiyoruz. Uzun dönemde Şanlıurfa-Osman Bey yerleşkeleri arasında yapılması düşünülen raylı taşıma sisteminin biran önce hayata geçirilmesini arzu etmekteyiz. Aslında tüm bu isteklerimizle bizi de Harran Üniversitesinin geleceğe umutla bakan, bilimde ve çağdaş düşüncede özgür bir üniversite olmasını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195