Title of a News Article

Çiftçilerin sorunu çözüldü

Çiftçilerin sorunu çözüldü
banner206

AK Parti'nin Şanlıurfa'daki 12 milletvekili adayı ile seçim bölgesine gelen ve havaalanında çiftçilerin önünü kestiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, sorunu çözüme kavuşturdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Havalimanı'nda yolunu kesen çiftçileri bir süre dinledikten sonra yanlarından ayrılmış, konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile telefonla görüşmüş, sorunun çiftçilerden değil sulama birliklerinden kaynaklandığını öğrenmişti. Sorunun çözümü için Başbakan Davutoğlu'dan tam destek alan Nebati, Enerji Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ve üst düzey yöneticiler ile sulama birlikleri temsilcilerinin yer aldığı 8 saat süren toplantı yaptı.

Toplantı sonunda sulama birliklerinin borcun cüzi bir oranın ödemeleri konusunda, elektrik dağıtım şirketine karşı taahhüt imzalaması geri kalan kısmının devlet desteği ile ödenmesi kararına varıldı. Bu kararla çiftçilerin elektrikleri yeniden açılırken sorun kesin olarak çözüme kavuşturuldu. Akşam saatlerinde yaptığı basın toplantısı ile müjdeyi çiftçilere veren Nebati, sorunun çözümünde destek olan herkese teşekkür etti. Nebati, "Birlikler daha önce belirlenen peşinatları ve temlikleri taahhüt ettikleri süre içerisinde işlemler gerçekleşecektir. Sulama birlikleri imzaladıkları taahhüde riayet ettikleri sürece elektrik sıkıntısı yaşamayacaklardır" dedi.

Akçakale ve Harran ilçesinde yaşanan elektrik sorunlarının çözümü için büyük çaba gösteren Milletvekili Halil Özcan ise, “Gerek kent merkezinde gerekse de ilçelerimizde yaşanan elektrik sorunlarının çözümü noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu elektrik kesintilerini zaman zaman muhalefet koz olrak kullanıyor ama halkımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, partimiz de buna kesinlikle fırsat tanımayacaktır. Elektrik kesintilerinin en asgari düzeye indirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195