Title of a News Article

Davutoğlu Urfa'da çok sert konuştu...

.

Davutoğlu  Urfa'da çok sert konuştu...
banner206
  Başbakan Ahmet Davutoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde belediye binasında halka seslendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün süpriz bir şekilde Ceylanpınar ilçesine geldi. Programı sır gibi saklanan Davutoğlu helikopter ile Ceylanpınar ilçesine geldi. Vali İzzettin Küçük BŞB Celalettin Güvenç Ceylanpınar belediye başkanı Menderes Atilla ve bazı Milletvekilleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu ilk olarak ilçe emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun son durağı ilçe belediye binası oldu. Başkan Menderes Atilla'yı makamında ziyaret eden Davutoğlu belediye binası önünde toplanan binlerce kişiye hitap etti
.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:
"Bir selamla dahi Ceylanpınar'ın bizi böyle karşılaması gurur verici. Askerlerimizle konuştum. Suriye tarafında baktım. Oradan buraya saldırarak, dinimize ihaneti yapan DAEŞ'e karşı bir kez daha seslendik.
Şehidimiz Yalçın Nane'nin şehit düştüğü yerdeydim. Onu andık. Bir daha olursa tepelerine biner, cezalarını veririz. Bir şehidimizin kanına girenlerden hesabını sorarız. Polisimize, askerimize ve vatandaşımıza uzanan o eller kırılacak.
DAEŞ saldırısı
1 buçuk yılda 4 kez suikast yaptılar Belediye Başkanınız Menderes Bey'e. İki kilometre yol yürüdük. Yolda selam verenlere teşekkür ediyorum. Türk, Kürt, Alevi, Sunni kim olursa olsun bu vatanın evlatları birdir.
Şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız. Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz'da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, Suriye'den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner, cezalarını veririz.
DAEŞ istiyor ki bu kardeş kavgası Türkiye'ye de yansısın. DAEŞ öyle istiyor ki Suruç'ta bomba patlattı. PKK da öyle istiyor ki DAEŞ'ten üç gün sonra hiç bir zaman unutmayacağımız şekilde iki kardeşimizi ensesinden vurdu. DAEŞ de PKK da arasında fark yoktur. Biz de DAEŞ'i nasıl cezalandırdıysak bilsinler ki polislerimizi şehit edenleri de öyle cezalandıracağız.
HDP'nin Brüksel programı
Burada bir caddemizin bir tarafına Şehit Feyyaz, diğer tarafına Şehit Okan adını vereceğiz. Polislerimizden yanlış gördünüz mü? HDP sessiz kaldı. Ceylanpınar hep barış diyarı olacak. Kimse bizi Suriye'deki gibi kardeş kavgasına götüremeyecek. Aramıza fitne sokamayacaklar. Devlete uzanan, millete uzanan eller kırılsın. Gidiyorlar Brüksel'den yardım istemeye gidiyor, oralarda konuşuyorlar. Çünkü Ceylanpınar'ın yüzüne bakmaya yüzleri yok. Allah şahit olsun ki kıyamete kadar buradayız.
Şimdi diyorlar ki 'çatışmasızlığa dönelim', evet dönelim. Hiçbir zaman çatışmayı savunmadık biz. Hiçbir zaman şiddeti savunmadık. Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece ilerde polislerimizi katledecekler de biz sessiz kalacağız diye düşünüyorlarsa, eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, şehirlerimizin etrafında işkence yaptıkları mahkeme veya şeyler kurmak, oralarda vatandaşlarımızdan haraç almayı kastediyorlarsa, buradan sesleniyorum, mutlak suretle cezalandırılacaktır. Eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, kendilerine uymadığı, kendilerine seçimde yenilgi tattırdığı için Menderes gibi kardeşlerimize suikast yapmaksa buna izin vermeyeceğiz.
PKK saldırıları
Bir daha kamu düzenini ozan kim olursa olsun, mutlak suretle cezalandırılacaktır. Ceylanpınar'da bugün gördüğümüz tablo, 'Okan bizim kardeşimiz, Feyyaz bizim kardeşimiz'. Allah şahit olsun ki biz bu kardeşliği yaşatacağız. Bu ülkede özgürlükleri hep yaşatacağız. Herkes kendi ana diliyle konuşacak. Kimse kimseye zulüm etmeyecek.
Size yan gözle bakan karşılarında bizi bulur. Bu ülkenin geleceği için inşallah bu muhabbet dolu ülkeyi beraber inşa edeceğiz. Kim evinde uğrayan masumları haince katlederse karşılarında duracağız.
Şehitlerimiz için Fatiha istiyorum. Ceylanpınar yiğitlik sembolüdür.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195