Title of a News Article

Dev Operasyon...

.

Dev Operasyon...
banner206

 DEV OPERASYON...

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye tarihinin en büyük operasyonlarından birine imza atıldı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde 13 ilde gerçekleştirilen operasyona 20 bine yakın polis katılırken operasyonlar Başbakanlığın açıkladığı rakamlara göre 251 kişi gözaltına alındı.

 

10 BİN POLİS, 98 GÖZALTI!

 

İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 10 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon yapıldı.

36'SI YABANCI UYRUKLU

 

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

 

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

 

ÇATIŞMA ÇIKTI: 1 ÖLÜ

 

İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

 

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

 

URFA'DA 49 KİŞİ GÖZALTINDA...

Şanlıurfa kent merkezi ile Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde 49 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 35 kişi sağlık kontörlünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Polisler tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin; sokak eylemlerini koordine ettikleri, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları PKK ve YDG-H üyesi oldukları ileri sürüldü. Özel harekatçıların katılımıyla düzenlenen şafak operasyonunda, özaltına alınan şüphelilerin evlerindeki aramalarda ise bir tabanca, bir tüfek ile örgütsel dokümanlar ele geçirildiği bildirildi.

BURSA'DA 12 GÖZALTI

 

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195