Title of a News Article

EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ SANCILI BAŞLADI

2014/2015 Eğitim Öğretim Dönemi Şanlıurfa'da sorunlarla başladı.

EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ SANCILI BAŞLADI
banner206
 2014/2015 Eğitim Öğretim Dönemi Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da ilk ders zilinin çalması ile başladı. Fakat Şanlıurfa'da her yıl olduğu gibi bu yıl da sancılı başladı. 9 bin öğretmen açığı ve 100 bin öğrencinin okul dışında olmasına rağmen ilk zilin çaldığı Şanlıurfa'da bu yıl, okul yerleştirmeleri, okul müdürlerinin değişimi de eğitim sorunlarına dahil oldu.

İlk ve Ortaokullarda yapılan okul ayrıştırmaları nedeniyle taşımalı sisteme geçmek zorunda kalan binlerce öğrenci ve veli, dönem başında milli eğitime tepkili. Her yıl aylarca sorunların devam ettiği Şanlıurfa'da mevcut sorunların ne kadar sürede çözülebileceği ise merak konusu. 

Öğretmen açığı ile sık sık gündeme gelen Şanlıurfa'da halen öğretmenlerin kentteki şartları ve kentte kalma süreleri de tartışmalardan bir diğeri. Her yıl atama sayıları bakımından en yüksek illerden biri olan Şanlıurfa2da öğretmen açığının önüne geçilemiyor. Bu sorunun nedenleri arasında ise kira fiyatları, kentteki sosyal eksiklikler ve ulaşım sıkıntıları yer alıyor.

Eğitim dönemine okul dışında tarım işçisi olarak başlayan çocukların ise okul sıralarına dönüşleri her yıl Ekim ve Kasım aylarına kadar uzayabiliyor. Okulun ilk gününü pamuk tarlalarında geçiren binlerce çocuk için okul zilleri halen çalmayı bekliyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195