Title of a News Article

Genelkurmay açıkladı! Urfa’da…

.

Genelkurmay açıkladı! Urfa’da…
banner206

Diyarbakır ve Şırnak’ taki operasyonlarda 20 terörist etkisiz hale getirildi. Şanlıurfa’da, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı bildirildi.

GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır ve Şırnak'taki operasyonlarda 9 Ocak günü 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada; Diyarbakır'ın Sur İlçesi ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre İlçelerinde yürütülen operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca devam eden operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre'de 252, Silopi'de 122 ve Sur'da 74 olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 9 Ocak gününe ait bilgiler şöyle:

* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 252’dir.) Dört barikat kaldırılmış, 15 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile dokuz adet fişeği, yedi adet av tüfeği ile 294 adet fişeği, 14 adet tabanca fişeği ve iki adet akü ele geçirilmiştir.

* Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122’dir.) 20 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca ile 17 adet şarjörü, bir adet el bombası, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet telsiz, bir adet gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirilmiştir.

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 74’dür.) Dört barikat kaldırılmış, iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Şanlıurfa’da, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

* Gaziantep’de, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen, üçü yabancı uyruklu, beş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

* Elazığ, Arıcak-Alacakaya kara yolunda güvenlik güçlerince icra edilen yol aramasında tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195