Title of a News Article

Halfeti’ye büyük yatırım..

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'de ekonomik ve sosyal hayatın her alanında gelişmeler yaşatacak projelerini sürdürüyor. Halfeti'de 3 proje için 2 milyon liranın üzerinde yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi sayesinde Halfeti, hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerinde gerek altyapıda gerekse üstyapıda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'de proje uygulamalarına devam ediyor.

Şanlıurfa'nın cennet ilçesi olarak bilinen Halfeti'nin turizmde hak ettiği payı alabilmesi için 2016 yılı planlamasını koordineli bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları devam eden 3 ayrı proje için 2 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 

 

OTOPARK YAPIMI SÜRÜYOR

Halfeti'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama sorununa çözüm bulabilmek için otopark inşaat çalışmalarını başlatan ve büyük ilerleme kaydeden Büyükşehir Belediyesi, ilçe sakinlerinin takdirini topladı. İlçenin Şimaliye Mahallesinde bulunan ve daha önceleri mıcır ocağı olarak kullanılan 12 bin 523 metrekarelik alanın 256 adet taksi ve 6 adet otobüs olmak üzere 262 araç kapasiteli otopark olarak hizmet vermesi planlanıyor.

 

HALFETİ İSKELESİ

Halfeti de bulunan teknelerin belirli bir sistem içerisinde disipline edebilmesi, vatandaşların kontrollü bir şekilde teknelerle seyahat etmesi için planlanan iskele yapım işi de ilçede ilk defa hayata geçiriliyor. Yapılan turnike sistemiyle yolcuların bilet alarak teknelere binmeleri sağlanırken, toplam inşaat alanı 904 metrekare olan iskelenin yapımı çok kısa bir sürede tamamlanacak.

 

MARİNA VE YÜZER KÖPRÜ

Halfeti'de birçok yeniliği hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 70 metre beton puntonların özel tekniklerle suyun üzerinde yüzdürülmesi ile köprü oluşturarak vatandaşların ulaşımına kolaylık sağlıyor. Köprü 80 ve 60 metre ilave olarak toplamda 210 metre olarak tasarlandı. İlçe halkının yakından takip ettikleri çalışmalarla Halfeti her geçen gün gelişirken, ilçe halkı ilçelerine verdiği önemden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.  

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142