Title of a News Article

Haşimiye Meydanı motosiklet mezarlığı oldu

.

Haşimiye Meydanı motosiklet mezarlığı oldu
banner206

Şehrin simgesi olan ve en eski meydanlarından olan Haşimiye Meydanı’nda bilinçsizce park edilen motosikletler meydanda çirkin bir görüntüye neden oluyor. Meydanda park yasağı olmasına rağmen kimse oralı bile olmuyor.

Şanlıurfa’nın en eski meydanlarından olan ve kentin simgesi haline gelen Haşimiye Meydanı’nın diğer bir deyişle o eski halinden eser kalmadı. Bir kentin simgesi olan meydan şu sıralar motosiklet mezarlığı haline geldi.

 

TARİHE DE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR…

Trafiğin her an yoğun olduğu bölgede motosikletlerini park edecek alan bulamayan vatandaşlar, araçlarını Haşimiye Meydanının tam ortasına park ediyor. Birçok turistin kullandığı alan üzerine park edilen motosikletler sebebiyle Haşimiye Meydanı adeta motosiklet mezatı haline geldi. Bununla birlikte tarihi simge olan meydana gelişi güzel motosiklet park edilmesi tarihe de gölge düşürüyor. Günlük 100 yerli ve yabancın turistin Balıklıgöl’e uğruyor. Şehri gezmek amacıyla Haşimiye Meydanı’ndan geçmek zorunda kalan turistleri gelişi güzel park edilen ve çirkin bir görüntüye sahip olan motosikletler karşılıyor. Hal böyle olunca Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir hakkında kötü yorum yapmasını normal karşılamak gerekiyor.

 

PARK YASAĞINI KİMSE DİNLEMİYOR

Gelişi güzel park edilen ve sayıları 50’yi bulan motosikletlerden dolayı vatandaş yaya olarak meydandan geçemiyor. Normal şartlar altında Haşimiye Meydanı’nda bulunan alana motosiklet park etmek yasak ancak kimse yasağı dinlemiyor. Meydana yetkililer tarafından park edilmesinin yaksa olduğunu anlatan levhalar asılmış ancak buna rağmen bilinçsizce motosiklet parkı devam ediyor. Öte yandan çoğu zaman da alana zabıta ekipleri uğruyor ancak kimse motosiklet park edenlere bir şey demiyor. Vatandaşlar da duruma göz yuman yetkilileri bir an önce göreve çağırdı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195