Title of a News Article

Hilvan Belediye Başkanından 'Kürtçe Müzik Yasaklansın' İddiasına Yanıt

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hakkında çıkarılan 'Hilvan'da AKPli başkanın Kürtçe tahammülsüzlüğü' haberine ilişkin açıklama yaptı.

Hilvan Belediye Başkanından 'Kürtçe  Müzik Yasaklansın' İddiasına Yanıt
banner206

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hakkında çıkarılan ''  haberine ilişkin açıklama yaptı.

 

 

21 Nisan perşembe günü, bazı yayın organları tarafından hakkında '' başlıklı haber içeriğinde, düğün salonlarında Kürtçe müziğin söylenmemesi ile ilgili olarak emniyete başvurduğu ve yasaklanması için öncülük yaptığı iddia edilen haberi yalanladı.

 

 

Haberde, söz konusu olan iddianın asılsız ve karalama amaçlı olduğunu ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık şu ifadelere yer verdi.

 

‘Bazı medya organlarınca 21 Nisan tarihinde Hilvan’daki düğün salonlarında Kürtçe şarkıların yasaklanması amacıyla emniyet yetkililerine öncülük ettiğim ve emniyet yetkililerin de bu doğrultuda hareket edip düğün salonları sahiplerine ve oradaki müzisyenlere baskı yapıp haklarında tutanak tutulduğu iddiasının yer aldığı haber yayınlanmıştır. Bu medya organlarının iddia ettiği gibi, ilçe genelinde bulunan düğün salonlarında Kürtçe şarkı söylenmemesi ve yasaklanması için herhangi bir girişimim ve emniyet yetkilileri ile bir iletişimim olmamıştır. Hakkımda bu asılsız haberi yapanları şiddetle kınıyor ve ilkeli habercilik yapmaya davet ediyorum’.

 

Kürtçe şarkı söylemenin tüm Türkiye’de serbest olduğu gibi Hilvan’da da bu serbestliğin olduğunu söyleyen Bayık;

'Hilvan belediye başkanı olarak özellikle dini bayram gibi özel günlerde yayınladığımız mesajlar olsun, gerek bazı yerel televizyon kanallarında ve gerekse de billboardlarda olsun Hilvanlı hemşerilerimize Türkçe, Kürtçe ve Arapça mesajlar yayınlıyoruz. Bu da bizim yasakçı bir düşünceye sahip olmadığımızın en açık ifadesidir. Aynı şekilde, belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi ile yine belediyemize ait Nikâh ve Toplantı salonlarının tabelalarında Türkçe, Kürtçe ve Arapça ibareleri bulunmaktadır. İsteyen herkes gelip bu tabelaları yerinde görebilir’ dedi.

 

Hilvan Belediye Başkanı olarak Hilvan’da yapılan düğünlerin çoğuna davetli olarak gidiyorum. Gittiğim her düğünde hemşerilerimizin isteğini kırmamak adına kendileri ile beraber Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekiyorum.  Şimdiye kadar, Kürtçe şarkı söyleniyor veya Kürtçe müzik çalıyor diye herhangi bir tepkim olmamıştır. Yine Hilvan Belediyesi olarak şimdiye kadar birçok halk konseri düzenledik. Meydanlarda düzenlediğimiz halk konserlerinde her dilde müzik seslendirilmiş ve yine bu müzikler eşliğinde hemşerilerimle beraber halay çekmişimdir.

 

Özellikle seslendirilen Kürtçe müzikler ne amaçla olursa olsun beni değil o müziği seslendiren ses sanatçısının sorumluluğundadır. Şayet seslendirilen Kürtçe müziklerin sözlerinde siyasi bir amaç güdülüyorsa onun da muhatabı hiçbir şekilde ben değilim. Siyasi propaganda amaçlı seslendirilen müzikler olsa bile, bunun yasaklanması benim sorumluluğumda değil, ilgili makamlarım sorumluluğundadır.

 

Bayık, 'Yapılan asılsız haberleri bana şahsıma dayandırarak sözde habercilik yapmaya çalışan ilgili medya organlarını ve bu haberi hazırlayıp yayınlayan kişileri şiddetle kınıyorum. Şahsıma iftira atmak suretiyle karalama çalışmaları yapan sözde gazetecilerin bu tür haberlerinin devamı durumunda haklarımı savunmak adına ilgili haber sitelerini hakkında yargıya başvuracağımı saygıyla bildiririm'

 

Toplumsal huzur ve refaha da değinen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,

Hilvan'ın huzurunu bir şekilde kaçırmak ve bazı kesimleri karşı karşıya getirmek isteyenler olsa da, Hilvanlı hemşerilerimin bu tür konularda çok duyarlı olduklarına eminim. Hiç kimse huzurumuzu kaçıramayacak ve bu tür karalama propagandaları ile huzurumuzu kaçıramayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195