Title of a News Article

Hilvanlıları Buluşturan Bayram

Mübarek Ramazan ayının sona ermesiyle beraber bugün başlayan Ramazan bayramında devlet erkanı ve halk bir araya gelip bayramlaştı.

Hilvanlıları Buluşturan Bayram
banner206

 Hilvan belediyesi çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer,Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme, Garnizon Komutanı Bilal Ökemen, Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

 

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık birlik ve beraberliğin önemine değindi.

 

Bayık konuşmasında;

 

" Bugün bayram ancak bayramı buruk bir şekilde kutluyoruz. Filistin'de Gazze' de yaşanan insanlık dramına herkes sessiz kalmış izliyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan başka bir lider yokmuş gibi dünyada İslam devleti olan hiç bir ülkenin liderinden ses çıkmıyor. Başka zamanlarda sesi gür çıkan ve kendilerini İslamın lider ülkesi görenlerin bugün sessiz kaldığı bu dramın karşısında biz İsrail taraftarıyız demedikleri kalmış" dedi.

 

Müslümanların büyük birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade eden Bayık" Biz Müslümanlar görevimizi daha iyi şekilde yapmalıyız. Yapabilmemiz için de birbirimizi eleştirmekten kaçınmamız şart. Başkasını eleştirmekten vazgeçip iğnenin ucunu kendimize batırmalıyız. İnşallah bu günler geride kalacak ve bir avuç İsraillinin yaptığı bu zulüm sona erecektir" dedi.

 

Bayramlaşma için bir araya gelen halka önce bayramlaşan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer' de barışın ve birlik içinde olmanın önemine değinerek;

 

" Birlik ve beraberlik içinde olmazsak en yakın örneği İslam coğrafyasında yaşananlar bizden uzak değildir. Bugün İslam coğrafyasında yaşananlar bizim başımıza gelse bize yardımcı olacak hiçbir ülke yoktur. Onun için birlik ve beraberliğimizi her zaman diri tutmamız lazım. Bizim bizden başka dostumuz yoktur" dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195