Title of a News Article

İki aileyi Barıştırdı...

İki aileyi Barıştırdı...
banner206
 Şanlıurfa'nın Arap kökenli Tamah Aşiretine mensup Demir ve Bulut aileleri arasında ki kan davası Bakan Faruk Çelik’in katılımıyla Barışla sonuçlandı. 
Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa’da ki programlarına Ak Partili Merkez ve diger Belediye Başkanlarının katılım sağlamamaları dikkatleri çekti. 

6 ay önce Adana'nın Ceyhan ilçesinde kavga eden Bulut ve Demir ailelerinden iki kişi ölmüştü. 
Kanat önderlerinden Arsan Arslan ve Haşim Demir'in arabuluculuk etmesi üzerine her iki barışa Evet dedi. Hacı Bekir sofrasında gerçekleşen barış yemegine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı, Eski il genel meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Akçakale eski Belediye Başkanı Ahmet Akay ile her iki ailenin yakınları katıldı. 

Barış töreninde konuşan Bakan Çelik her iki aileye teşekkür etiğini belirterek, "bur da gerek Mahmut Demir kardeşimiz gerekse Mehmet Çoban kardeşimiz sağımda ve solumda bizlerle beraber şuan bura da bulunuyorlar. Bu hayırlı işin gerçekleşmesi konusunda özelikle Mahmut Demir kardeşimizin göstermiş olduğu ilgisinden dolayı Allah kendisinden razı olsun diyorum. Tabi inanıyorum ki bu tarz olayların olmasını hiç kimse istemez ama Şanlıurfa’mızda hakikaten benim çok üzüldüğüm bu hadiselerin yaşanması inanın derinden bizi mahvediyor ve üzüyor. Hep dua ediyoruz Cenabı Hak’a yalvarıyoruz son olsun artık bu güzel barış, bu güzel dostluk, bu güzel hayır bu son merasim olsun bir daha bu üzücü olayları yaşamayalım temennisinden bulunuyorum. Ve hepinize geçmiş olsun diyorum Allah geleceğimize aydınlık katması temennisinde  bulunuyorum. Biliyorsunuz hepimiz Allah’a iman ediyoruz hepimizi aynı kitaba inanıyoruz hepimizin peygamberi aynı burada biliyorsunuz can Allah tarafından verilir can yine alacak olan Allah’tır yani bu ana prensibi kulağımıza küpe etmemiz gerekiyor bu hayat meselesi yaşam meselesi cenabı hak tarafından bize böyle emredilmiştir. Onun için yaşadığımız üzüntüler var sevinçler var hepsini birlikte yaşıyoruz üzüntülere son verecek bir irade ortaya koymamız gerekiyor yeteri kadar etrafımızda milletimizi devletimizi üzen hadiselere karşı karşıyayız yeteri kadar insanların mağduriyetlerine şahit oluyoruz hiç olmasa kendi içimizdeki aile gücümüzü aile bütünlüğümüzü korumaya gayret edelim. Aşiretlerimiz çok önemli ben burada aşiretlerle tanıştım o kadar güzel ki bu büyük aile dediğimiz ailenin kıymetini bi bilsek yerinde değerlendirebilsek inanın şehrimizi için ülkemiz için çok faydalı. Zaten bir olay ve tatsızlık yaşanıyor aile  o kadar önemli ki aile büyükleri sorunları çözebiliyorlar. Bu büyük ailenin olumlusuzluklarına değil olumlu gözlerle anılması için el birliğiyle bağlanalım, gönül birliğiyle bağlanalım birbirimiz Allah için sevelim birbirimiz Allah için dayanışma içerisinde olalım temennisinde bulunuyorum. Tamah aşireti benim geldiğimde ilk tanıdığım aşiretlerden bir tanesidir.  Değerli kardeşlerimizle konuştuk dertleştik bugünde böyle bir hayrın oluşmasına vesile oluyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından okunan duanın ardından her iki taraf dağıldı.


Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195