Title of a News Article

İlk kafile yola çıktı

İlk kafile yola çıktı
banner206

 İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, 210 kişiden oluşan 2015 yılının ilk umre kafilesi kutsal topraklara gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı onayı doğrultusunda Hizmet Turizm aracılığıyla kutsal topraklara gidecek kafile, Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda bir araya geldi.

Hizmet Turizmin İl Temsilcisi Ramazan Akbaş, buradaki konuşmasında Umre dolayısıyla binlerce Müslümanın kutsal topraklara akın ettiğini söyledi.

Özellikle bu yıl Umre başvurularında yoğunluk yaşandığını söyleyen Akbaş, geçen yılın ziyaretçi sayısının yarıdan fazlasını bu yıl ilk kafilede olduğunu anlattı.

Akbaş, daha önce Şanlıurfa'dan direkt uçuşların olmadığını bu yıl 3 uçağın Şanlıurfa'dan kalkacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu uçakta sorumlu olarak bende gidiyorum. Geçen yıl tek uçak kaldırıp 95 kişi ile gitmiştik bu yıl ilk kafilemizde 210 kişi var diğer 3 uçağımızın kapasitesi de şimdiden doldu. Rabbim nasip ederse orada en güzel şekilde ibadetlerimizi gerçekleştireceğiz. Orada en güzel şartlarda 5 yıldızlı otellerde konaklatacağız. Mekke ile Medine'de otellerimiz ziyaret mekanlarına çok yakın. Allah şimdiden kabul etsin, bizim tavsiyemizle geçen sene bizimle gelen umreciler çok memnun kaldıklarını belirtince bu yıl ailece gitmeye karar verdiler. Geçen yıl 95 kişi ile gitmiştik bu yıl 210 kişi ile gidiyoruz. Allah tekrar tekrar nasip etsin. Hem dua ediyoruz dua bekliyoruz."

İlk defa Umre'ye gittiğini belirten öğrenci Sümeyye Yılmaz da, ziyaret edecek olmanın heyecanını yaşadığını dile getirerek, herkesi genç yaşta kutsal topraklara gitmeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

Din görevlilerinin de eşlik ettiği kafile okunan duaların ardından özel uçakla Umre'ye gitti.

Umrecilerin 15 gün sonra kutsal topraklardan dönmesi planlandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195