Title of a News Article

İstanbul'daki patlamada şaşırtan detay...

.

İstanbul'daki patlamada şaşırtan detay...
banner206

Son Dakika! İstanbul Şirinevler'de, saat 15.55 sıralarında 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında bir patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle çevredeki araçlar ve binalar zarar gördü. Saldırının bombalı motosikletle gerçekleştirildiği açıklandı. İstanbul Valisi Şahin, "Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır, ağır yaralımız yok." dedi. 5 hafif yaralı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

 

Polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği alanda çevre güvenliğini alırken, yaralanan vatandaşlar da ambulanslarla hastaneye götürüldü. Polis, ikinci bir patlamaya karşı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

VALİ: BOMBALI MOTOSİKLETLE YAPILDI, 10 YARALI VAR

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, olayda 10 kişinin yaralandığını belirterek, "15.45 sıralarında Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bir motosikletin bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. Bu patlama neticesinde 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha önceki açıklamamızda 1'i ağır 5 yaralı olarak açıklamıştık ama şuanda aldığımız bilgiye göre yaralı sayımız 10. Allah'a şükür ağır yaralımız yok, tedaviler davam ediyor. Olayın oluş şekli konuyla ilgili örgüt bağlantısı ve örgütün hangisi olduğu yönünde çalışmalar devam ediyor" dedi.

 

Bir kişinin motosikleti olay yerine bıraktığını belirten Şahin, şüphelinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Birisi gelip motosikleti bırakıyor oraya. Kamera görüntülerini inceliyoruz. Polislerden yaralımız yok. Vatandaşlarımız yaralı. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmemiz gerekiyor. 2. bir tuzaklanmış bomba olabilir veya niyet olabilir, vatandaşlarımızın çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları ve kendi güvenlikleri açısından uyarılara uymalarını bekliyoruz. 20 Temmuz olayları başladıktan sonra İstanbul'da tedbirlerimizi artırdık. Canla başla mücadele ediyoruz. Vatandaşlar şundan emin olsun ki her türlü tedbirler devam ediyor" diye konuştu.

 

KASKLI, MONTLU MOTOSİKLETLİ

 

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor

 

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yenibosna'da 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin, soruşturma başlatıldı.

 

Soruşturma için 3 savcı görevlendirildiği öğrenildi.

 

PATLAMA HABERLERİNE YAYIN YASAĞI

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

 

2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU

 

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.

haberler.com

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195