Title of a News Article

Köprülü kavşaklarda çalışmalar sürüyor

Şanlıurfa trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan köprülü kavşaklarda çalışmalar belirlenen plan ölçüsünde sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da büyük bir gelişimi ve dönüşümü gerçekleştirildiklerini söyledi.

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de çalışmalarına büyük bir özveri ile devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin geleceği esas alan çalışmaları bir yandan heyecan oluştururken, Başkan Nihat Çiftçi hafta sonu devam eden projeleri yerinde inceledi.

Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu istikametinde yapımına devam edilen Necip Fazıl Kısakürek ve Emniyet Caddesi kavşaklarında başlatılan Köprülü Kavşaklar çalışmasını inceleyen Başkan Çiftçi, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Kavşak yapım çalışmalarının belirlenen planlama ölçüsünde devam ettiğini belirten Başkan Çiftçi, "İnşallah okulların açılmasıyla birlikte iki köprülü kavşağımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Çalışmaların tam hız ilerlediğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Allah'ın izni ile yüklenici firmamız çalışmalarını güzel bir şekilde sürdürüyor. Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan hadiselerden dolayı bu bölgede bir haftalık aksamalar meydana geldi. Buna rağmen aynı şekilde çalışmalarımız büyük bir hızda devam ediyor. İnşallah okulların açılmasıyla birlikte iki köprülü kavşağımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Allah'ın izniyle bundan sonra ihale işlemlerini sürdürdüğümüz iki köprülü kavşağın daha yapımına başlayacağız. Şanlıurfa'mız köprülü kavşaklarla ve yeni alternatif yollarla Allah'ın izniyle trafikte çok önemli bir rahatlama yapılacaktır" dedi.

 

"ÇALIŞMALAR, RAYLI SİSTEME UYGUN ŞEKİLDE İLERLİYOR"

Yapımı sürdürülen köprülü kavşakların raylı sisteme uygun bir şekilde dizayn edildiğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Şuanda Şanlıurfa'mızın gündeminde olan raylı sistem için çalışmalarımız başladı. Yapmış olduğumuz çalışmalarda geleceği planlayarak, gelecek olan raylı sisteme uygun bir şekilde imalatlar yapılmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum, Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

EYYÜBİYE, YENİ BULVARLA RAHAT BİR NEFES ALACAK

İncelemeleri kapsamında daha sonra Eyyübiye'ye geçen Başkan Çiftçi, düzensiz yapılaşmadan dolayı yıllardır yol sorunu yaşayan bölgedeki 30 metrelik yeni bulvarın yapımı için kamulaştırılan evlerin yıkım çalışmalarını yerinde gördü. Başkan Çiftçi, burada da yaptığı değerlendirmesinde kent içi ulaşım sorununu tamamen çözmeye yönelik birçok kilit noktada çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142