Title of a News Article

Korona virüsü ne zaman bitecek?

Korona virüsü ne zaman bitecek?
banner206

ANALİZ HABER- URFASTAR

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı saran ölümcül korona virüsü can almaya devam ediyor. Dünya genelinde 100 binden fazla can alan korona virüsü ne zaman bitecek? Özellikle de bu virüse karşı Türkiye'de alınan tedbirler doğrultusunda öngörülen tarih ne? 

Bilim insanları ile Sağlık Bakanlığı arasında hergün yoğun bir trafik yaşanıyor. Edinilen bilgiye göre, covid-19 virüsü Türkiye'de alınan ciddi tedbirler uygulanmaya devam edilirse bir süre sonra hayatın normale dönmesine neden olacak. 

Birçok yorumlara bakılırsa korona virüsü Mayıs sonlarına doğru bitecek. Peki bilim adamları ne diyor...

Alınan son kararlarla birlikte yapılan açıklamalarda; 23-26 Nisan tarihleri arası sokağa çıkma yasağı, akabinde yine 1-3 Mayıs tarihleri arası sokağa çıkma yasağı, 9-10, 16-17, 23-26 ve Ramazan Bayramını da kapsayan tarihler arası sokağa çıkma yasağı öngörülüyor. 

Ramazan bayramının hemen ardından ise 27 Mayıs itibariyle yeni normal hayata başlama ile; 29 Mayıs tarihi itibariyle sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 5 Haziran liglerin seyirsiz başlaması, 8 Haziran okulların 1 ay süre ile açılması, 12 Haziran belirli ülkelere uçuşların yapılması, Temmuz ayında  yeni ve etkili yöntemlerin geliştirilmesi, Ağustos ayında okulların erken açılması ve son olarak Eylül ayında ise eski hayata dönüş olarak tahmini bir şema ortaya koyulmuştur. 

Tedbirlerin sıkı bir şekilde ilerlemesi halinde ve iyileşmelerin kat kat artması Türkiye'de eski hayata dönüşün yakın olduğunu gösteriyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195