Title of a News Article

Medine'de bombalı saldırı

.

Medine'de bombalı saldırı
banner206
Medine'de Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi yakınlarında iki bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.
Medine'de içinde Hz. Muhammed'in kabrdinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi (Peygamberin Mescidi) yakınlarında emniyet güçlerinin arama yaptığı noktada ve bir otoparkta bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

PEYGAMBER MESCİDİ'NDE PATLAMA
Medine'de içinde Hz. Muhammed'in de kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi (Peygamberin Mescidi) yakınında bir otoparkta ve emniyet güçlerinin arama yaptığı bölgede canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

Şİİ KENTİNDE PATLAMA
Öte yandan Medine saldırısıyla hemen hemen eş zamanlı olarak Şii'lerin yoğun olarak yaşadığı Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif kentinde bir Şii camiinin içinde ve otoparkında intihar saldırısı düzenlendi.

İNTİHAR BOMBACISI SALDIRDI
Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, Katif kentindeki patlama yerinde ceset parçalarının görüldüğü belirtildi. AFP'ye konuşan bir görgü tanığı, patlama için "Kesinlikle intihar bombacısıydı. Cesedini gördüm" ifadelerini kullandı. Öte yandan görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, ilk patlama otoparkta, ikincisi de cami yakınında gerçekleşti.
Katif kentinde nüfusun çoğunluğunu Şii'ler oluşturuyor. Daha önce bölgede Suudi güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142