Title of a News Article

MÜDÜR ARIK URFA'YA GETİRİLDİ.

.

MÜDÜR ARIK URFA'YA GETİRİLDİ.
banner206

 

Şanlıurfa merkezli yasa dışı dinleme olayına karıştığı öne sürülen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, Şanlıurfa eski İstihbarat Şubesi Müdürü Mustafa Arık gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Şanlıurfa'dan bir süre önce Eskişehir'e gelen ve Havaalanı Koruma Şube Müdürlüğü görevinde bulunan, 1 ay kadar önce de bu görevinden alındığı belirtilen Mustafa Arık bugün saat 11.00'de Eskişehir'de gözaltına alındı. Daha önceŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Arık'ınEskişehir'den Şanlıurfa'ya götürüldüğü belirtildi.

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Mustafa Arık'ın avukatı Turgay Balaban gazetecilere konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Müvekkilim Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile sanıyoruz Urfa'da istihbarat müdürü olarak görev yaptığı dönem ile ilgili olarak saat 11.00'de gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınma nedeni ve hakkındaki isnatlar ile ilgili olarak tarafımıza net bir bilgi verilmemiştir. Şunu söylemek isterim müvekkilimin hukuka aykırı hiçbir işlemi yoktur. Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda suç işlemek amacıyla paralel bir örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlaması yöneltilse de bu klişe bir söylem olup bu iddiaya yönelik bugüne kadar gözaltına alınan veya tutuklanan hiçbir emniyet mensubuna paralel iddiasına dair tek bir soru dahi sorulmamaktadır."

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142