Title of a News Article

Organize suç örgütü çökertildi

Organize suç örgütü çökertildi
banner206

 Mersin merkezli 3 ilde gerçekleştirilen organize suç örgütü operasyonunda, tefecilik yaptıkları ileri sürülen 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak 'nitelikli yağma ve tefecilik' faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik projeli çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç örgütünün, Mersin il merkezi yoğun olmak üzere Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesi ve diğer ilçeler ile Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyette bulunduklarını belirledi. Yapılan soruşturmada, örgüt üyelerinin piyasaya, karşılığında kıymetli evrak, menkul ve gayrimenkullere ipotek koydurtmak suretiyle yüzde 10 ila yüzde 20 arasında değişen oranlarda faizli para verdikleri, bu paralar karşılığında, her ay paranın faizini ödemeyen borçlulardan baskı, cebir ve şiddet uygulamak suretiyle ipotek altına aldırdıkları menkul ve gayrimenkullere zorla el koydukları tespit edildi.

Elde edilen bilgileri değerlendiren polis, suç örgütü üyelerine yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 16 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, 'nitelikli yağma ve tefecilik' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142